NI POD RAZNO

Hrana koju nikako ne smijete naručiti na prvom spoju

05.02.2014 u 09:01

Bionic
Reading

Svi imamo svoje priče i momente s prvih spojeva pa smo naučili što treba ili ne treba raditi, ali što je s odabirom hrane

Bez obzira na to kakva ste osoba, kakvu glazbu ili stil odijevanja volite, jedno je sigurno – prvi spoj svodi se na ostavljanje dobrog utiska. Između ostalog, hrana vam u tome može pomoći ili odmoći. Huffington Post sastavio je simpatičnu listu hrane koju biste trebali propustiti na prvom spoju.

1. Kruh s češnjakom

Teško je odoljeti prefinom kruhu s češnjakom, ali na prvom spoju? Nažalost, to je velik rizik zbog zadaha koji će satima ostati u ustima. Pa dobro znate da nitko ne voli ljubiti češnjak.

2. Rebrica

Ukusna i sočna rebrica prvi su izbor svakog gurmana, ali zaboravljate li da se jedu prstima? To nije uglađeno ni seksi, a velike se šanse da ćete zaprljati odjeću i biti prljavi ostatak večeri.

3. Jastog

Dobro znate da je teško čistiti jastoga bez nezgodica. Ovaj meni sačuvajte primjerice za peti spoj kada ćete biti opušteniji i kada ćete se zajedno smijati komadima koji lete s tanjura.

4. Juha s rezancima

Srkanje nije pristojno, a hvatanje rezanaca po tanjuru može zadati dodatne nevolje. Pa toliko je finih juhica na ovome svijetu da si stvarno bez problema možete olakšati život.

5. Najskuplje jelo

Ovo ne miriši na dobro kako god okrenete. Ako plaćate sami, izgledat ćete poput uobražene osobe koja se želi pokazati, a ako ne plaćate, ispast ćete lovac na novac.

6. Pesto

Zbog zeleno-smeđe boje, velike su šanse da će vam se vidjeti komadići između zubi i na kraju ćete se bojati nasmijati jer ćete stalno misliti na to.

7. Tekila

Osim ako ste na ludom tulumu, nema razloga da naručujete tekilu; ima toliko dobrih i finijih pića. Opravdan razlog je samo u slučaju da vidite kako spoj nikuda ne vodi pa si želite olakšati kraj.

8. Grah

Bez obzira na koji način pripremljen dolazi na stol, ne dirajte taj grah! Pa na spoju ste i mogli biste ostati cijelu noć vani, a znate da grah ne bira vrijeme i mjesto.

9. Posebna narudžba

Zar odmah morate pokazivati da ste vrlo posebni i nijedno jelo u restoranu ne zadovoljava vaše potrebe? Dajte malo razmislite o tome kakav dojam ostavljate.

10. Mesna štruca

Bilo koja varijanta mesne štruce poput ćufti jednostavno je preteško jelo za prvi spoj. Poslije ćete drijemati pa se pitati zašto nema drugog spoja.