POZVAN NA FESTIVAL

Hoće li Clint Eastwood doći u Niš na Nišvil?

05.12.2012 u 08:36

Bionic
Reading

Direktor jazz festivala u Nišu pozvao je glumca Clinta Eastwooda kao specijalnog gosta, a kako Eastwood još nije negativno odgovorio na njegov prijedlog, možda ćemo sljedeće godine imati zvijezdu u susjedstvu

Jazz festival Nišvil održava se od 15. do 18. kolovoza sljedeće godine i na njemu će među ostalim glazbenicima nastupati i Kyle Eastwood, sin slavnog glumca Clinta Eastwooda.

'Kyleu sam rekao da želimo i da njegov otac dođe u Niš, i on nije negativno odgovorio na moj prijedlog. Clint je veliki ljubitelj jazza i često promovira tu vrstu muzike. Uostalom, snimio je i film 'Bird' o Charlieju Parkeru. Jedan dan Nišvila 2013. proglasit ćemo Danom Eastwooda u čast velikog glumca i redatelja, ali i ljubitelja i poznavatelja jazza - Clinta Eastwooda. Tog dana će se emitirati Eastwoodovi filmovi', rekao je za Blic Ivan Blagojević, direktor Nišvila.

Kyle Eastwood (44), kontrabasist, bas gitarist i skladatelj, kaže da je jazz zavolio zahvaljujući ocu jer je dok je radio domaću zadaću kao dijete slušao Milesa Davisa, Dukea Ellingtona, Counta Basiea i druge, prenosi Blic.

'Uvijek smo obiteljski išli na festival u Montereyu. S ocem sam uvijek mogao ući u backstage i upoznati se s Milesom Davisom, SaromVon, Dizzyjem Gillespiejem i drugim velikanima', ispričao je Kyle koji je dosad objavio pet albuma i skladao muziku i soundtrack za velik broj očevih filmova.