kopenhagen street style

Hlače za 'peglanje' siluete: Najlaskaviji model sezone skriva trbuh i izduljuje figuru

02.02.2024 u 15:04

  • +23

Kopenhagen street style

Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Zimska moda može biti tako zabavna. A ako i malo sumnjate, dovoljno je baciti oko na publiku na Tjednu mode u Kopenhagenu gdje modnim pistama defiliraju kolekcije za modnu jesen i zimu 2024.

Skandinavska moda poznata je po pomalo neuobičajenom stilu i hrabrim kombinacijama boja, a ove sezone danska prijestolnica preuzima estetiku mafijaških žena uz dodatke s uzorkom leoparda po uzoru na 2010-e. A tu je i neizostavna estetika tihog luksuza koja ostaje i dalje vrlo poželjna.

Primjese crvene, jednog od glavnih trendova po pitanju boje 2024., također su zastupljene na komadima od balerinki i sportskih jakni do odijela i total stajlinga. A tu si i mašne, vodeći asesoar ove zime.

No, cvjetni uzorci, krzneni komadi unose i dašak maksimalizma koji se suprotstavlja tihom luksuzu, a sakoi postaji komad broj jedan u ormaru nosiv sada ispod kaputa, pa sve do prvih proljetnih dana kada će doći i glavni fokus.

A ono što Skandinavke obavezno imaju u ormaru u hlače visokog struka i širokih nogavica. Kroj koji slovi za najlaskaviji odlično prikriva trbuščić čineći ga ravnijim, a čitavu figuru izdužuje i čini vitkijom.

Hlače širokih nogavica osvojile su trendseterice još prije nekoliko sezona, a ovaj trend sada je uzeo toliko maha da je taj laskavi kroj preuzeo čak i traperice. A jedna od glavnih karakteristika ovih hlača je da baš u svaki stajling unose dozu elegancije i sofisticiranosti.

S približavanjem Mjeseca mode - koji počinje u New Yorku u veljači i završava u Parizu u ožujku – modnu glad nahranite vodećim trendovima uličnog stila s Tjedna mode u Kopenhagenu.

  • +8
Krojene hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo