kopirani modeli

Hit brend tenisica Autry na udaru Reeboka zbog plagiranja: 'Tražimo hitno povlačenje s tržišta'

31.05.2023 u 10:04

Bionic
Reading

Reebok je podnio tužbu kojom traži da Autry povuče iz prodaje sve 'plagirane' tenisice te ih posljedično uništi, a sav prihod od prodaje proslijedi na njihov račun

Britanski brend tenisica Reebok podnio je tužbu protiv kompanije Autry zbog navodnog plagiranja njihovih simbola, loga i dizajna, tvrdeći kako time zbunjuju kupce te iskorištavaju slavu i kvalitetu njihovog proizvoda.

'Autry je to činio i nastavlja to činiti, reklamirajući, promovirajući, nudeći na prodaju i prodajući cipele koje sve nose Reebokov prozorčić za logo', navodi Reebok u žalbi, aludirajući na prozorčić koji se nalazi na bočnoj strani tenisice u koji se unosi ime brenda.

'Autry je također prekršio Reebokov patent uvođenjem svoje 'Open Mid' cipele, koja koristi identičnu oznaku prozorčića za logo te oznake koje su identične i/ili gotovo identične Reebokovim oznakama CrossCheck i Stripecheck', tvrdi britanski brend.

Uz to, iz Reeboka tvrde kako su skloni suradnji s drugim kompanijama kojima su dozvolili korištenje prozorčića za logo, kao što su Global Citizen, Pleasures i Maharishi. No, Autry koristi ovaj prozorčić na identičan način, čime direktno podsjeća na Reebok bez njihove privole.

U dokumentima koji su podnijeti sudu u sklopu tužbe piše kako Autry 'svjesno i namjerno' targetira istu skupinu kupaca kojima prodaje tenisice koje u potpunosti sliče njihovim, zbog čega ih proglašavaju nelojalnom konkurencijom.

'Kopirajući Reebokove ikonske simbole, Autry zbunjuje kupce. Osim toga, svoje proizvode reklamiraju ciljano na stranicama koje posjećuju naši kupci. Kopiraju naš proizvod i onda samo natpis 'Reebok' zamijene svojim nazivom. Time pokušavaju preskočiti značajne korake u ulaganju i promociji brenda koji garantira kvalitetu, autentičnost i originalnost te se koriste Reebokovom reputacijom i popularnošću', stoji u tužbi sa zaključkom:

'Svaka greška u izradi ili nedostaci u kvaliteti Autryjevih tenisica negativno bi se odrazili na Reebokovu reputaciju s kojom se ovaj brend povezuje. Tražimo hitno povlačenje iz prodaje svih ovakvih primjeraka, njihovo momentalno uništenje te sav prihod od prodaje.'