LONDONSKI ŠARM

High street brend koji nosi i Kate Middleton s razlogom je omiljena destinacija trendseterica u potrazi za haljinama za sve prigode

27.01.2021 u 09:47

Bionic
Reading

Londonski brend Ghost osnovala je 1984. Tanya Sarne, a najpoznatiji je po svojim romantičnim i ženstvenim haljinama vintage izgleda. Dugo je bio u sjeni drugih high street brendova kao što su Topshop ili Asos, no zahvaljujući Kate Middleton brend je ponovno vratio staru slavu

Sjećamo se kao da je bilo jučer kada smo prvi put obratili pažnju na brend Ghost. Bilo je to potkraj travnja prošle godine, kada su Kate Middleton i princ William u Norfolku zahvalili zdravstvenom osoblju na trudu, energiji i brizi koju su uložili u borbi protiv koronavirusa.

Zajedno sa svojim mališanima, prinčevima Georgeom i Louisom i princezom Charlotte, vojvode od Cambridgea su glasno zapljeskali u znak zahvalnosti svim medicinskim sestrama, njegovateljicama i liječnicima. Kateina haljina tada je izazvala veliku pažnju.

Haljina londonskog brenda Ghost, koja se prodavala po cijeni od 1120 kuna, zahvaljujući lijepoj vojvotkinji rasprodana je u rekordnom roku. Otad je londonski high street brend redovito na našem nišanu, ali i nišanu brojnih trendseterica.

U 90-ima je Ghost bio mjesto gdje su Londončanke hrlile u potragu za novom haljinom. Njihove satenske slip haljine bile su 'must have' u to vrijeme. No, brend se putem pretvorio u destinaciju djeveruša i gošća na vjenčanjima. Izgubio je status cool brenda koji nudi odjeću za svakodnevno nošenje.

No i to se promijenilo posljednjih godina. Zahvaljujući svojim trendi 'tea' haljinama, Ghost je ponovno postao traženo ime među modnim ovisnicama. Danas ovaj model haljina predstavlja klasik koji je poželjan u svim prilikama, od ureda, preko špice, do svečanih prigoda.

Popularnosti brenda sasvim sigurno je doprinijela i Kate Middleton. Što god odjene lijepa vojvotkinja u trenu nestane s polica. Imali smo to prilike vidjeti nebrojeno puta dosad. Romantična 'Anouk' haljina cvjetnog uzorka koju je Kate nosila u travnju savršen je primjer dizajna po kojem je brend poznat.

Nakon što su vojvotkinju vidjele u ovoj haljini, sve trendseterice su odjednom poželjele Ghost haljine u svojim ormarima. Priznajemo, ne bi bilo loše na vješalici imati jednu ovakvu haljinu za kojom možemo posegnuti kad nam se ne da pretjerano mozgati oko toga što odjenuti.

  • +9
Ghost haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije