Helga Vlahović i Luka Bonačić progledali u Klinici Svjetlost

Helga Vlahović i Luka Bonačić progledali u Klinici Svjetlost

25.03.2011 u 09:00

Bionic
Reading

U Specijalnoj bolnici za oftalmologiju Svjetlost u utorak su pomoću novog lasera uklonili čitalačku dalekovidnost poznata voditeljica Helga Vlahović i nogometni trener Luka Bonačić, koji je zbog te operacije doputovao čak iz Teherana

'Iako sam već pet godina u mirovini, još jako puno radim i znalo mi se događati da mutno vidim i publiku i mikrofon', kaže legendarna voditeljica Helga Vlahović. Godinama je, kaže, vodila na HTV-u emisije o medicini, pa je redovito pratila napredak tehnologije i čekala rješenje za svoje probleme s vidom. Čim se takva tehnologija pojavila, odlučila se na operaciju kod prof. dr. Nikice Gabrića u Klinici Svjetlost. Oduševljena je rezultatima, ali i time što je sam zahvat brz i bezbolan.

 

I nogometni trener Luka Bonačić, koji je operiran kad i Helga, ne skriva svoje zadovoljstvo. Imao je problema s razaznavanjem igrača na terenu, promijenio je nebrojeno mnogo naočala, a gledanje na mobitel ili na sat bili su mu velik problem.

 

Samo 12 sati nakon operacije poznata voditeljica i nogometni trener bez problema su čitali i najmanja slova. Laserske operacije skidanja dalekovidnosti, tzv. presbiopije, izvode se u oftalmologiji tek tri godine. U Klinici Svjetlost rade ih laserom Technolas Femtosecond Workstation 520F, metodom INTRACOR, koja je najmanje invazivna metoda za liječenje presbiopije.