ULTIMATIVNI VODIČ

Haljine iz snova: Pred ovim vjenčanicama mnoge će mladenke pokleknuti

01.01.2024 u 09:36

Bionic
Reading

Planirate li u novoj, 2024. godini prošetati do oltara, sigurno već razmišljate o izgledu vaše vjenčanice iz snova. Posjeti ateljeima i salonima, sakupljanje isječaka iz časopisa ili traženje inspiracije na Pinterestu...zadatak pronalaska dobitne kreacije je zahtjevan koliko i uzbudljiv

Odbrojavanje do vjenčanja koje se aktivira nakon prosidbe uključuje donošenje brojnih odluka, poput lokacije vjenčanja i, ponešto jednostavnijih, kao odabir boje salveta na stolovima. No ako postoji jedna odluka koja zahtijeva maksimalnu pažnju, onda je to izbor vjenčanice. Možda je nekim mladenkama taj izbor lak, ali čak i ako se odlučite za jednostavan look, odabir idealne vjenčanice zahtijeva malo promišljanja, dobro poznavanje same sebe i poneko zaustavljanje pogleda na trendovima trenutka.

Planirate li dogodine vjenčanje ili to čini netko vama blizak, sigurno vas zanima koji modeli vjenčanica će biti popularni u narednim mjesecima.

Ako je vjerovati dizajnerima i salonima vjenčanica, mladenke će se mahom koncentrirati na ovih sedam trendova.

Čipka od glave do pete

Čipka, gipur i ažur ili izrezane tkanine trend su koji dominira na vjenčanicama od glave do pete, dajući vrlo retro, pa čak, ponekad, i viktorijanski dojam. Tu se ne misli na čipku pretrpanu aplikacijama ili blještavilom kakva je bila 'in' proteklih desetljeća, već na nešto puno dekadentnije i romantičnije opcije.

Minijaturne vjenčanice

Trend odabira minijaturnih verzija vjenčanica neće nas napustiti u novoj godini. Ovakav tip vjenčanice predstavlja idealnu alternativu glavnoj u večernjim satima. Zahvaljući dužini osigurava nesmetano kretanje i plesanje do sitnih jutarnjih sati.

Odijelo u službi vjenčanice

Nerijetko birana za građanska vjenčanja, bijela odijela sve češći su odabir za odlazak do oltara, a jačini ovog trenda svjedočit ćemo i u novoj sezoni vjenčanja.

Crna u malim dozama

Crne rukavice od tila, crna baršunasta mašna istaknuta na struku... Dodavanje daška crne u svadbenom looku može ukloniti kič i uravnotežiti romantični look, čineći ga modernim i neizmjerno kul.

Drapirane vjenčanice

Mladenke koje naginju modnom minimalizmu nikako neće pogriješiti odabirom drapirane vjenčanice. Drapirana tkanina na tijelu stvara neodoljiv, skulpturalni efekt, o čemu dovoljno svjedoči ovaj model bijele haljine iz aktualne kolekcije brenda Altuzarra.

Vjenčanice bez naramenica

Veliki hit u modnoj eri 90-ih, vjenčanice bez dodatka naramenica i rukava vraćaju se u velikom stilu. U odnosu na verzije u znaku voluminoznog donjeg dijela, na cijeni su suvremenije i sofisticiranije verzije vjenčanica bez naramenica, koje nerijetko prati til.

Veliki šešir

Za dodatak velikog šešira ove sezone odlučile su se brojne mladenke, posebice dame iz Španjolske poput Isabel Muñoz koja je svadbenim lookom izazvala pravu senzaciju. Elegantan primjerak šešira u pratnji vela, čini savršen tandem sa jednostavnim vjenčanicama i svadbenim lookovima u znaku odijela.