NOVA KOLEKCIJA IVANE OMAZIĆ

Haljine i tunike koje bi svaka žena poželjela u svom ormaru

19.08.2015 u 13:07

Bionic
Reading

Najuspješnija hrvatska dizajnerica na svjetskoj modnoj sceni Ivana Omazić od svibnja je lansirala niz kapsula kolekcija za proljeće-ljeto 2015. svojeg modnog brenda Adrian, prvi put predstavljenog prošle godine

Eksperimentirajući s ručnim bojanjem, svaku je kapsulu učinila različitom. Pri stvaranju je slijedila svoj modni credo na kojem je Adrian nastao, a to je sofisticirani suvremeni dizajn po što pristupačnijim cijenama. Pored toga, i dalje ustraje na pravilu nultog kilometra, pa je tako i ova Adrian kolekcija proizvedena u Hrvatskoj.

Za razliku od klasičnije prve kolekcije, u kolekciji za proljeće-ljeto 2015. dizajnerica je eksperimentirala i u oblicima. Izuzetnu pažnju posvetila je kroju i, prije svega, nosivosti, no bez odustajanja od kreativnog zaokreta u konstrukciji. Osim već poznatog pamučnog muslina, korištene su dvije vrste prirodnih materijala tankih niti - lagani pamučni jersey i teža felpa; u crnoj, bijeloj i posebno razvijenoj ponoćno plavoj boji.

Adrian nastavlja njegovati i pristup ručnom radu te je zato zadržana, u prethodnoj kolekciji iznimno prihvaćena i zabavna, wood-block tehnika ukrašavanja tkanina.
Takvim ručnim žiganjem, kojim se na odjeću utiskuju raznoliki motivi u uvijek novim kompozicijama, nastaju unikatni Adrian komadi.

Adrian Ivana Omazić možete pronaći u Zagrebu (Nicolas Concept Store, Vlaška 8 i Croatian Design Superstore, Martićeva 4), u Dubrovniku (Croatian Designers Room, Ulica od Puča 11), u Splitu (ID Concept Store, Bana Jelačića 3), na Malom Lošinju (Bellevue Butique Hotel Bellevue, Čikat 9), u Poreču (Sole Luna, Eufrazijeva 45) i u Puli (Komo design store, Istarska 22).

Više potražite na www.adrianivanaomazic.com