PROGLAŠEN KRIVIM

Hakeru prijeti 60 godina zatvora zbog golišave Scarlett

27.03.2012 u 21:21

Bionic
Reading

Christopher Chaney, 36-godišnjak koji je hakirao mobitele i mailove slavnih ljepotica, među kojima se našla glumica Scarlett Johansson čiju je golišavu fotku poslao medijima, mogao bi dobiti 60 godina zatvora

Christopher Chaney hakirao je i mobitele i elektronsku poštu glumice Mile Kunis i pjevačice Christine Aguilere te Justina Timberlakea, ali i pedesetak drugih.

Sada čeka presudu koja će mu se izreći 23. srpnja, a usto što mu prijeti 60 godina zatvora morat će platiti kaznu od najviše 2,2 milijuna dolara. Odštetu će morati isplatiti i žrtvama hakiranja, i to do 400 tisuća dolara, piše Forbes

U listopadu prošle godine, kada je uhvaćen, u intervjuu CNN-u izjavio je da je hakiranje počelo zbog znatiželje, no zatim mu je krađa identiteta slavnih postala opsesija.

'Nisam znao kako prestati, tako da mi je gotovo laknulo kad su došli i uzeli mi računalo. Duboko se ispričavam žrtvama, znam da se radi o teškoj povredi njihove privatnosti', rekao je Christopher Chaney.

Prema CNN-u, Chaney je bio u mogućnosti pogoditi lozinke e-mail pošte slavnih osoba tako što je pratio njihova javna nastupanja te slušao što govore; tako je jedan od tragova za pogađanje lozinke bilo - ime kućnoga ljubimca.