DOBRA ORGANIZACIJA

Gužve za školske knjige manje nego inače

23.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Kako doznajemo u najvećim hrvatskim knjižarama i izdavačkim kućama, većina roditelja udžbenike je nabavila na vrijeme

Budući da se približava početak školske godine, krajnje je vrijeme za nabavku novih školskih udžbenika. No za razliku od

proteklih godina, kada su gužve bile velike, ove godine je situacija malo drugačija. Čini se da su roditelji ipak naučili da nabavku udžbenika nije dobro ostavljati za posljednji trenutak.

Kako doznajemo u najvećim hrvatskim knjižarama i izdavačkim kućama, većina roditelja udžbenike je nabavila na vrijeme. U Profil-Mozaik knjizi kažu da ne očekuju veće gužve. Predbilježbe su primali do 15. kolovoza, i to putem interneta te u svojim prodavaonicama. Vjeruju da je ponajviše zbog internetskih predbilježbi izbjegnuta gužva.

Slična je situacija i u Školskoj knjizi u kojoj predbilježbe za učenike traju do 20. kolovoza. Navode da je većina roditelja to ranije obavila jer su očito poučeni ranijim iskustvima. No kažu da će u iduća dva tjedna sigurno biti manjih gužvi jer neki roditelji udžbenike nabavljaju u slobodnoj prodaji, i to u zadnji trenutak.

U Algoritmu, pak, kažu da u njihovim prodavaonicama ima gužvi već sad, a takva situacija bi se mogla nastaviti i u iduća dva tjedna. Kod njih predbilježbe traju još ovoga tjedna.

Sve u svemu, situacija je očito znatno bolja nego prethodnih godina kada su gužve bile prilično problematične. Poučeni stresnim iskustvima, roditelji su se očito ove godine odlučili bolje organizirati i problem školskih udžbenika riješiti na vrijeme.