PREDMET ŽUDNJE

Glamurozne haljine dostojne najvećih diva

22.02.2016 u 11:28

  • +34

London Fashion Week: Alexander McQueen, Julien MacDonald, Vivienne Westwood

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Nakon njujorškog Tjedna mode, došao je red na londonski. Prošlog su ga tjedna obilježile revije Alexandera McQueena, Vivienne Westwood i Juliena Macdonalda

Sanjiva kolekcija Alexandera McQueena

Nakon deset godina izbivanja s londonskog Tjedna mode, brend Alexander McQueen predstavio je svoju novu kolekciju za jesen/zimu pod palicom kreativne direktorice Sarah Burton.

U igri s muškim i ženskim modnim elementima kreativna direktorica Sarah Burton otvorila je šou pažljivo krojenim crnim kaputima ukrašenim s detaljima poput cvijeća, satova i leptira. Nakon predstavljanja kaputa, stigao je red na sanjive haljine lepršava izgleda s volančićima i otvorenim ramenima u prozračnim tkaninama.

Drugi dio kolekcije temeljio se na kontrastu jakni muškog kroja i finih haljinama. Rijetke kožne jakne ukrašavalo je krzno na ovratniku ili preko haljine. Po pitanju večernje odjeće McQueenovu ženu ponovno krase prozirne haljine ukrašene fantastičnim vizualima i pjenušavim kristalima.

Silver moon & gold star embroidery for Alexander McQueen AW16 #AlexanderMcQueen #LFW

A photo posted by Alexander McQueen (@worldmcqueen) on



Duhovita elegancija na reviji Vivienne Westwood

Politika i moda idu ruku pod ruku kad je u igri britanska dizajnerica Vivienne Westwood koja dugi niz godina upozorava na klimatske promjene koristeći predstavljanje svojih kolekcija kao odskočnu dasku za isticanje političkih problema.

Politika Vivienne Westwood može biti apokaliptična, ali njezina je odjeća čista zabava kojoj vizažisti, frizerski stilisti i gurui modnih dodataka dodaju toplu, zaigranu notu, uključujući puno kapa nalik tamnocrvenoj piti od mesa.

Kolekcija predstavljena u nedjelju nije imala jednu temu već se naslanjala prema najvećim hit komadima iz kolekcije kojom su dominirale haljine nemarna kroja i udobne jakne koje su odabranim modelima davale androgen izgled Charlieja Chaplina.

Druge predstavljene jakne djelovale su poput udobnog popluna, a najzanimljiviji komadi iz kolekcije definitivno su bile veličanstvene večernje haljine. Nova kolekcija pokazala se još jednim trijumfom Westwood koja se pojavila u društvu svojih modela uz gromoglasan pljesak.

The big finale. #VWAW1617 #LFW #IntellectualsUnite

A photo posted by Vivienne Westwood (@viviennewestwoodofficial) on


Glamurozna revija Juliena Macdonalda

Epski povratak na londonski Tjedan mode ostvario je i dizajner Julien Macdonald predstavljajući novu kolekciju za sezonu jesen/zima.

Ono što se činilo jednim od najvećih revija na londonskom Tjednu mode potvrđeno je otkrivanjem novog niza iznimno glamuroznih haljina koje su činile zapanjujući niz svjetlucajućih, pernatih i oštro rezanih haljina kao stvorenih za šetnju po crvenom tepihu. Predstavljanju krajnje glamuroznih haljina Julien MacDonald pridodao je i jednu novost - otkrio je da će dizajnirati kolekciju za bebe pod okriljem brenda Mothercare nazvanu 'SMILE by Julien'.

"When I become a mother, THIS is how I'm doing the school run ??." - @emmahill #JulienAW16

A photo posted by Julien Macdonald (@julienmacdonald) on