JEDNOSTAVNO I BRZO

Genijalan način koji će vam pomoći da odredite koju veličinu grudnjaka nosite

11.06.2020 u 11:54

Bionic
Reading

Vrijeme je da naučite izmjeriti grudi i odrediti veličinu košarica, a mi vam donosimo detaljne upute kako da to učinite

Znate li koju veličinu grudnjaka nosite? 32A, 34C, 38DD? Nemate ni predodžbu? Većina žena koje misle da znaju koji broj grudnjaka nose vjerojatno griješe. Pokazuju to i brojna istraživanja. Iako vam se nošenje pogrešnog grudnjaka ne čini kao problem kojim biste se trebali zamarati, to može dovesti do određenih zdravstvenih problema.

Preuzak grudnjak može oštetiti tkivo grudi, pa čak i uzrokovati probleme s disanjem. Grudnjak koji ne daje adekvatnu potporu može dovesti do bolova u leđima, ramenima i vratu te ukliještiti živce. Također, pogrešan izbor grudnjaka može rezultirati pogrešnim držanjem i preranim opuštanjem grudi, a to nipošto ne želite.

Vrijeme je da naučite kako izmjeriti grudi i odredite veličinu košarica, a mi vam donosimo detaljne upute kako da to učinite.

Kako izmjeriti veličinu grudnjaka

Sve što vam je potrebno su veliko ogledao i krojački metar. Važno je da prilikom mjerenja odjenete udoban grudnjak bez podstave i uspravite se.

1. Izmjerite opseg prsnog koša tako što ćete omotati metar oko rebara, odmah ispod mjesta gdje vaš grudnjak prianja uz kožu.

2. Zatim izmjerite veličinu košarica tako da omotate metar oko leđa i najispupčenijeg dijela grudi, odnosno preko bradavica.

3. Zaokružite oba mjerenja na najbliži cijeli broj.

4. Izračunajte veličinu košarice oduzimajući veličinu prvog dobivenog broja od veličine drugog broja u inčima. Svaki inč razlike iznosi za broj veću košaricu. Dakle jedan inč ravan je veličini A, dva inča veličini B, tri inča veličini C itd.

Prije nego što pomislite da ste gotovi s mjerenjem i da ste spremni za kupnju grudnjaka morate znati da nisu svake grudi jednake veličine i oblika niti stoje u istom položaju, pa prethodno mjerenje ne može biti u potpunosti točno.

Premda vam metar može odrediti pravu veličinu u brojevima, nije uvijek ključ za pronalaženje savršenog grudnjaka. Jedini način da pronađete onaj koji će u potpunosti odgovarati vašim potrebama i mjerama je dobrom starom metodom probe i pogreške. Jednom kada odjenete grudnjak u svojoj veličini moći ćete prepoznati odgovara li vam na svim mjestima ili vam smeta te drži li vaše grudi dovoljno čvrsto ili je ipak preslab.

Grudnjak treba čvrsto i ravno sjesti na grudi. Također biste trebali moći zgurati dva prsta ispod njega, ali i osjetiti blag otpor. Ako je previše labav, potrebna vam je manja veličina. Ako ne možete zavući prste, pokušajte s većim brojem.

Ključni dio vašeg grudnjaka su i naramenice. One bi trebale udobno sjediti na ramenu, bez ikakvog štipanja ili klizanja. Obavezno provjerite jesu li obje strane jednake.

Takozvani 'most grudnjaka' trebao bi savršeno prianjati uz vašu kožu, a ne da ispod njega ima slobodnog mjesta ili da se urezuje. Također, ako isprobavate onaj sa žicom, provjerite sjedaju li košarice pravilno na vaše grudi. Žica treba pratiti prirodnu liniju grudi. Ako prelazi preko ili je suviše ispod njih, to znači da isprobavate pogrešnu veličinu grudnjaka.

I zadnje, ali ne i najmanje važno su same košarice koje moraju biti glatke i originalnog oblika. Bilo koji vidljiv nabor ili iskrivljenje znak je da nastavite tražiti odgovarajuću veličinu grudnjaka.