OGNJENOVIĆ I PIK VRBOVEC

Gastronomskim delicijama za dječja srca

03.12.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Na zajedničkoj akciji udruge 'Renato – kuhari bez granica' Branka Ognjenovića i PIK Vrbovca u Hotelu Esplanade prikupljeno je preko 13.000 kuna za UZV pregled srca djece, kako bi se već u najranijim godinama otkrile potencijalne srčane mane koje kasnije mogu prouzrokovati teže zdravstvene probleme

Humanitarna akcija koja se održala u sklopu 9. Međunarodnog festivala vina Vino.com okupila je brojne kuhare poput Marka Lučića iz PIK Vrbovca Damira Modrušana, Daria Lidea, Vladimira Šajnovića, Krešimira Pavića Uroša Uroševića i mnogih drugih koji su s PIK-ovim delicijama pripremali jela te ih po promotivnim cijenama prodavali posjetiteljima festivala, a sav prikupljen novac namijenjen je za UZV pregled srca djece roditelja lošijeg imovinskog statusa.

Glavni inicijator i osoba s velikom životnom energijom, akademik kulinarstva Branko Ognjenović, ove je godine osnovao udrugu 'Renato – kuhari bez granica' koja ima za cilj osvijestiti i educirati roditelje kako je važno već u najmlađoj djetetovoj dobi napraviti ultrazvuk srca. Chef Ognjenović je bio oduševljen odazivom svojih kolega kuhara i podrškom glavnog sponzora PIK-a, s kojim surađuje već dugi niz godina, te je istaknuo kako vjeruje da će ljudi prepoznati rad udruge i pomoći u sličnim budućim humanitarnim događajima.

Veliko srce svih organizatora ove akcije, pomoći će malim srcima da zdravo kucaju i kada narastu. Chef Ognjenović uvijek ističe kako i jedan spašeni život, za udrugu znači velik uspjeh te napominje kako svi zajedno moramo biti odgovorni i savjesni članovi zajednice.