SVI JU KOPIRAJU

Frizura najpoznatije plavuše iz 90-ih nikada nije bila poželjnija

28.04.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Manija oko Pamele Anderson koju je donio njezin ovogodišnji dokumentarac na Netflixu blagoslovila nas je mnogim stvarima. Ne samo da smo dobili njezin osobni pogled na beskrajno dokumentirani uspon do slave, već i izvrsnu inspiraciju za frizure kao bonus

Takozvanu Pam frizura iz 90-ih, a koju karakterizira nasumično skupljena kosa u punđu, s dva opuštena pramena koja uokviruju lice sprijeda, od premijere dokumentarca viđamo posvuda, a dame iz svijeta slavnih njome su posebne zaluđene.

Uzmimo za primjer Rihannu, koja je nedavno podigla crveni trudnički look s frizurom inspiriranom najpoznatijom platinastom plavušom iz 90-ih.

Nakon što je ju je odglumila u seriji ‘Pam + Tommy’, glumica Lily James u potpunosti se oslanjala na estetiku svog lika na promo turneji, s frizurom a la Pam koju je kreirao frizer Halley Brisker.

Uvijek brza da se uključi u trend 90-ih, Nicola Peltz Beckham također je isfurala Pam frizuru, uz Anyu Taylor-Joy, Katie Holmes i Kim Kardashian. Sama Anderson također i dalje nosi svoj prepoznatljivi stil, 30 godina kasnije, što je nanovo imala priliku dokazati u oskarovskom tjednu, na holivudskoj reviji modne kuće Versace.

S brojnim slavnim klijenticama, frizerski stilist Halley Brisker, priznaje da u posljednje vrijeme često gravitira prema raskošnoj frizuri Pamele Anderson iz 90-ih.

Idealna za ležerne i svečanije događaje, Pam frizura izgleda lakom za postizanje i laska većini oblika lica i tekstura kose. Sve što zapravo zahtijeva je prikriveno učvršćivanje kose u neku vrstu oblika na tjemenu.

‘Sve je u stvaranju siluete. To je sve što je stvarno važno kod ove frizure, a puno je manje važno kako ćete do nje doći. Nitko vam neće reći da ju niste stvorili kako treba, a glavna stvar je osjećati se samopouzdano u načinu na koji izgleda’, mišljenja je Brisker. 

Ipak, ima nekoliko savjeta: ‘Svakome tko želi isprobati ovu vrstu frizure, prije svega moj savjet je da koristite slike - to je ono što mi frizeri radimo, a mi smo profesionalci- Idite na Google i pogledajte slike ili stilove koje volite i zapamtite oblik’. Također naglašava da nije važno ako stvari krenu po zlu, frizure kao što je Pam puštaju kosu da sama pronađe svoj put (do određene mjere), stoga se poigrajte s njom, umjesto da težite savršenstvu.

Kako postići Pam frizuru kod kuće

1. Razdvojite kosu na tri dijela

Što više kose imate na raspologanju, to ćete lakše stvoriti ovu frizuru. Počnite tako što ćete kosu podijeliti na tri dijela: glavu podijelite vodoravno od uha do uha, tako da imate stražnji i prednji dio. Zatim podijelite prednji dio po sredini, tako da imate dva dijela s obje strane glave.

2. Napravite konjske repove

Povucite oba prednja dijela u zasebne male repove na tjemenu, a zatim povucite stražnji dio kose negdje na sredini dva koja ste upravo napravili.

3. Presavijte pramenove i uvrnite

Kada dobijete ova tri repa, sve što trebate učiniti je smisliti način da ih presavijete i uvijete u zabavan oblik, pazeći da ostavite nekoliko pramenova kose sprijeda kako biste uokvirili lice.

4. Osigurajte siluetu

Jednostavan način za stvaranje oblika je pričvrstiti stražnji konjski rep, zatim povući svaki prednji konjski rep jedan do drugog i presavinuti ih jedan preko drugoga, pričvrstivši gumicom. Možete ih provući jednu kroz drugu i pustiti da padnu jedna na drugu, pomalo poput vezica za cipele. Gurnite jedan pramen kroz rupu drugog tako da padnu na suprotne strane.