GLUMAČKA DIVA

Francuskinje kao da ne stare: Catherine Deneuve i sa 79 godina izgleda desetljećima mlađe i oduševljava modnim stilom

26.01.2023 u 14:46

Bionic
Reading

Catherine Deneuve, 79-godišnja francuska glumačka diva, bila je u središtu pozornosti i na haute couture modnoj reviji Jean-Paul Gaultiera održanoj u sklopu pariškog Tjedna mode

Ikona francuskog filma, koju mnogi smatraju jednom od najvećih europskih glumica svih vremena, ponovno je zadivila besprijekornim modnim izborom.

Slavna glumica koja je svoju karijeru započela u dobi od samo 14 godina, zahvaljujući ulozi u filmu u 'Les Collegiennes', redovito je vrlo visoko na ljestvicama najbolje odjevenih, a ponovno je svojim lookom potvrdila da je to potpuno zasluženo.

Baš kao i mnoge Francuskinje, i Catherine bira bezvremenske kombinacije koje nikad neće izaći iz mode.

  • +9
Catherine Deneuve Izvor: Profimedia / Autor: Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Plavokosa Francuskinja iznimne ljepote i gracioznog držanja bila je zvijezda crvenog tepiha u Parizu, a za svoju je elegantnu kombinaciju dobila samo pregršt komplimenata.

Zanosna Catherine, koja će ove godine proslaviti 80. rođendan, zadivila je još jednim chic izdanjem kojem je teško pronaći manu.

Glumačka diva, koja je za uloge u filmovima 'Belle de Jour' i 'Indochina', bila nominirana za nagrade BAFTA i Oscar, ponovno je dokazala zbog čega se stilu Francuskinja divi cijeli svijet.

Klasični kaput u bež boji ukrašen krznom kombinirala je s elegantnim hlačama i crnim topom, a ovaj bezvremenski stajling nadogradila je kožnim gležnjačama na block petu. Ovaj fantastičan stajling bez greške upotpunila je crnom pismo-torbicom, a kao i uvijek, njezina je frizura bila prozračna i puna volumena.

Make upom je naglasila oči, a ruž je bio u neutralnoj nijansi.

U jednom je ranijem intervjuu istaknula da se svijet poprilično promijenio.

'Žene izgledaju mlađe nego što su izgledale prije 50 godina. Prije nekih 40 godina, kada biste vidjeli pedesetogodišnjakinju, izgledala bi kao žena svojih godina, a danas nije tako', rekla je Deneuve.