JEANS GENERACIJA

Francuska modna ikona otkriva sve tajne svog beskrajno chic stila i priznaje da bez jednog komada ne može zamisliti život

09.10.2021 u 13:20

Bionic
Reading

Glumica i glazbenica Charlotte Gainsbourg rođena je s dobrim ukusom, a u svojih 50 godina inspirirala je mnoge žena svojim jednostavnim i nepretencioznim, ali uvijek beskrajno chic stilom. U suradnji sa Zarom izbacila je limitiranu kolekciju bazičnih komada oko kojih gradi svoje stajlinge, a priznala je da postoji jedan komad toliko bitan za njezin ukus da ne može zamisliti život bez njega, a to su - traperice

Charlotte Gainsbourg je kći dviju ikona, glazbenice i glumice Jane Birkin, po kojoj je kultna Hermèsova torba dobila ime, i francuskog glazbenika Sergea Gainsbourga, također velikih ljubitelja trapera, a priznaje da od kad se sjeća nosi dobre traperice.

'Naravno da mi je majka kupila traperice, OshKosh i sve to kad je to bio trend 70-ih. Ali ja još uvijek tražim najbolji par traperica – u potrazi sam za njima cijeli svoj život', kaže Gainsbourg.

Njezina velika ljubav prema traperu dovela ju je do partnerstva sa Zarom s kojom je ovih dana izbacila limitiranu kolekciju komada koje predstavljaju samu srž stila Charlotte Gainsbourg.

'Znam da nisam jedina koja strastveno voli traperice, ali istina je da nikada nisam mogla pronaći savršeni par. Vrlo sam izbirljiva', rekla je Gainsbourg za Vogue.

  • +19
Charlotte Gainsbourg x Zara Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Na ovoj je kolekciji usko surađivala s kćerkom vlasnika Zare Martom Ortegom, koja joj je pomogla da osmisli traperice za kakvima traga. Zajedno su osmislile dva modela: jedne s užim nogavicama koje su zamišljene da se nose s čizmama, i druge, ležerni i udobniji model za opuštenije trenutke u životu. Kako bi upotpunila ova dva modela traperica, stvorila je i mikro kolekciju koja se točno uklapa u njezin modni stil: crni bralette, dva para crnih gaćica, majicu dugih, kratkih i jednu bez rukava, džemper, traper košulju i traper jaknu.

'I to je sve! Ovako se doista oblačim svaki dan. Vrlo sam rano shvatila da su moji roditelji imali neku vrstu uniforme, možda moj otac više od moje majke, jer se ona 70 -ih poigravala s mnogo različitih stilova, iako je imala svoj omiljeni model traperica. No zato je moj otac doista imao dva para traperica, četiri majice, četiri košulje i to je to. Bilo je jako ohrabrujuće pronaći svoje siluete', kaže ona.

'Sviđa mi se što ne razmišljam previše o odjeći. Ne želim potrošiti 10 minuta svako jutro birajući što ću odjenuti tog dana. Imam djecu od 10 do 24 godine i uvijek sam na koljenima. Volim takav način života tako da ne volim nositi suknje i potpetice, to ne odgovara mom životnom stilu pa je ova kolekcija za mene savršena uniforma', kaže Charlotte.

  • +19
Charlotte Gainsbourg Izvor: Profimedia / Autor: Luca Carlino/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gainsbourg kaže da je partnerstvo sa Zarom njezina najiskrenija modna suradnja do sada i, tko zna, možda će se još malo zadržati u sjedištu Zare. 'Imaju kućni asortiman i dječju liniju. Naravno da bi to bilo vrlo uzbudljivo za raditi', priznala je.

POVRATAK KORIJENIMA

Zara ima novu kolekciju, kao stvorenu za ljubiteljice modnog minimalizma i vječnih komada

Pogledaj galeriju