vožnja 3-5 minuta

[FOTO/VIDEO] Zavrtjelo se 'riječko oko': Panoramski kotač nova je atrakcija u Rijeci, pogledajte kako je izgledala prva vožnja

29.01.2022 u 17:43

Bionic
Reading

Svi Riječani i gosti njihova grada od ovog vikenda mogu uživati u novoj turističkoj atrakciji, tvz. 'riječkom oku', panoramskom kotaču kakvog imaju brojni gradovi diljem svijeta

Centar Rijeke dobio je novu atrakciju, panoramski kotač koji se na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske premijerno zavrtio već ove subote i u kojem će građani Rijeke i posjetitelji moći uživati sve do kraja veljače.

Panoramski kotač, poput bečkog Riesenrada ili londonskog London Eye, stalna je turistička atrakcija brojnih europskih gradova koji znatiželjnicima pruža pogled na gradske znamenitosti, a nešto manje izdanje takvog kotačapostavljeno je u Rijeci, navodi Novi List.

  • +42
Panoramski kotač u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Panoramski kotač moći će se zavrtjeti do visine od 22 metra, pogodan je za sve dobne skupine, a iz centra grada zasigurno će pružiti nesvakidašnji pogled na Rijeku i Riječki zaljev. Sastoji se od četrnaest zatvorenih kabina od kojih svaka može primiti četiri ili pet osoba, ovisno ako je dijete u pitanju, te nema sumnje da će u danima koji slijede biti iznimno posjećena i atraktivna riječka destinacija.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Panoramski kotač će raditi svakoga dana, i to radnim danom od 15 do 21 sat, a vikendom od 10 do 21 sat. Za vožnju koja će trajati 3 do 5 minuta odrasli će trebati odvojiti 45 kuna, dok će za djecu do 12 godina cijena vožnje iznositi 35 kuna, a najmlađi do 5 godina mogu se voziti besplatno. Pripremili i obiteljske pakete te će cijena vožnje za četiri osobe iznositi 140 kuna.