KAD MALI PROBLEMI NARASTU

Evo zbog čega se parovi posvađaju 104 puta godišnje

04.03.2013 u 10:33

Bionic
Reading

Parovi se u prosjeku svađaju 104 puta godišnje zbog nereda u kući, pokazuju rezultati ankete. Male svađe o pranju suđa i bacanju smeća znaju se ipak pretvoriti u puno veće probleme: čak će dvije trećine žena odbiti seks jer im smeta nered u domu

Velik broj parova čak će se dva puta tjedno posvađati oko pospremanja kućanstva, a takve svađe znaju utjecati i na njihove seksualne navike, pa čak i dovesti do rastave. Istraživanje je pokazalo da su čakdvije trećine žena (67 posto) odbile voditi ljubav jer ih je ometala odjeća koju je trebalo složiti.

Istraživanje je otkrilo da se 18 posto parova redovito najmanje jednom tjedno svađa zbog neurednog doma. Žene najčešće prigovaraju što njihov partner ostavlja hrpe odjeće na podu.

Istodobno, 18 posto muškaraca i dalje vjeruje da je pospremanje kuće posao njihove partnerice, a samo pet posto muškaraca samo preuzima odgovornost za red u kući.

Ovakvi konzervativni stavovi samo pojačavaju tenzije u kućanstvima, sugerira istraživanje. 16 posto žena pribjegava vikanju na partera ne bi li ga potaknule na pospremanje. 10 posto žena pokušat će podmititi svog muškarca obećanjima o dobrom seksu ako drže kuću urednom. Za trećinu je to prevelika gnjavaža pa radije pospremaju same nego da stalno prigovaraju.

Partneri se najčešće svađaju zbog količine kozmetičkih proizvoda i odjeće koju posjeduje njihova druga polovica. Petina muškaraca žali se da njihova partnerica ima previše kozmetike, a 17 posto misli da posjeduju previše cipela. Trećina kaže da njihova partnerica jednostavno ima previše stvari.

Čak 13 posto žena kaže da bi prekinule s muškarcem koji odbija promijeniti svoje navike. Druge će pronaći lukave načine da se riješe nereda, a nerijetko će i potajice baciti odjeću svog partnera. Trećina ispitanika priznala je da su namjerno bacili predmete koji pripadaju njihovim partnerima tvrdeći kasnije da su bacili greškom.

Uoči dolaska gostiju, više od polovice parova rješava se nereda skrivajući odjeću iz zajedničkih prostorija u spavaću sobu. Za 15 posto žena najviše stresa u zajedničkom životu izaziva dijeljenje garderobnog prostora s partnerom.

Anketu je naručila Ikea čiji glasnogovornik kaže kako ljudi imaju vrlo različite ideje o tome što znači uredno, što je vjerojatno razlog zašto se toliko parova često svađa zbog nereda u svojim domovima, piše Mail Online.