DOBRO ČUVANE TAJNE

Evo zašto su one uvijek šik, u svakoj prilici

31.07.2015 u 09:12

  • +2

Modna pravila

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Lijepo odjevene djevojke i žene uvijek izgledaju kao da se nisu previše trudile i u tome je tajna onih koje znaju što je moda i kako ju prenijeti u svakodnevicu. Ako niste sigurni da znate sva pravila, nije naodmet još jednom provjeriti njihove tajne i savjete

Krenimo od osnova jer dobar stil uvijek se sastoji od osnovnih komada. Svaka modno osviještena žena zna da će odlično izgledati u crnim hlačama, običnoj bijeloj majici i klasičnim crnim štiklama, a to vjerojatno već imate u ormaru.

Oblačite se slojevito. Kratka haljina nije samo kratka haljina, već u hladnija vremena primjerice postaje tunika na omiljene traperice. Otvorite ormar i počnite kombinirati. Da ne spominjemo kako odmah imate veći izbor u sva godišnja doba.

Uzorci idu zajedno i možete nositi haljinu na točkice, a košulju s printom. To je čista igra modom, a najvažnije je da vam odjeća odgovara krojem i da nađete jedan element koji ih spaja, bilo da se radi o materijalu ili glavnoj nijansi.

Neuredno je seksi. Ne morate baš savršeno utaknuti majicu ili košulju u hlače. Zataknuta košulja samo s prednje strane postala je svojevrsna umjetnost, a izgleda tako ležerno, zar ne. I osim toga, tko kaže da u malo hladnijem ljetnom danu ne možete odjenuti omiljenu traper košulju dugih rukava pa malo zarolati rukave. Ako želite naglasiti tijelo i struk, košulju pa čak i običnu majicu možete zavezati u čvor.

Modne ikone poput Olivije Palermo znaju da će remen uvijek dodatno naglasiti struk. Za vitkiju figuru bez oblina, odaberite tanji remen, kao završni detalj na kombinaciji, a ženama s oblinama bolje stoje široki pojasevi.

Dozu elegancije uvijek ćete dobiti ako vestu ili sako prebacite preko ramena. To možda nije praktično dok se vozite u tramvaju, ali dok se šećete gradom ili idete na kavu za vrijeme pauze, lako možete biti trendi i šik.

Pratite trendove, ali nemojte ih miješati sve odjednom. Ako sam nabacite na sebe sve što se trenutačno nosi, izgubit ćete svoj stil, a znamo da je to najvažnija stavka žene koja se zna dobro odjenuti.

Važno je poznavati trendove i dobro ih kombinirati za trenutak i priliku, ali još važnije je znati što vam odgovara, jer uzalud vam ludo dobra odjeća iz izloga ako se u njoj ne osjećate ugodno