ŽRTVE NURBURGRINGA

Evo zašto pistu Nordschleife zovu Zeleni pakao!

11.11.2013 u 11:55

Bionic
Reading

Kad auto pista ima reputaciju najteže na svijetu, onda bi svatko tko se po njoj vozi na štopericu trebao barem biti siguran u svoje mogućnosti. Normalno, u stvarnosti to baš nije tako. Na čuvenu stazu izlazi svaki šaban koji za sebe misli da je super vozač, a onda vožnje završavaju ovako

Pogledajte kompilaciju udesa na Nurburgringu snimljenu samo ove godine. Čini se da je jedan desni zavoj na uzbrdici posebna enigma za vozače. Iako se izlijeće posvuda, baš to mjesto pokazalo se kao najčešća zamka. Ili je to mjesto s najviše publike, tj. kamera?

Redom na istom mjestu izlijeću BMW-i, Lotusi, VW-i pa čak i nekoliko motocikala. Posebno bolno izgleda udes crnog BMW-a pri kraju, no autor videa ističe kako nitko u ovim udesima nije ozbiljnije stradao.

Dosta je zanimljivo i to da se, recimo, na cca 1:23 vidi kako izlijeće Nissan 370Z, a onda istom brzinom bez problema isti zavoj prolazi mali dizel iz 80-ih! Mi mislimo da je ili stara Corsa ili AX (ali možda smo u krivu). Ne znamo je li itko od genijalaca u ogradi naše gore list, ali netko na jasnom hrvatskom na 3:40+ kaže 'ovo neću ni gledati'. Ne slušajte ga i pogledajte video, jer ovo je najbolja opomena svima koji misle da mogu voziti kao Marc Lieb, kralj Nurburgringa u Spyderu 918.