NITKO KAO JENNIFER

Evo tko je sve nosio legendarnu haljinu vrtoglavog dekoltea koja je zapalila internet

11.11.2020 u 15:35

Bionic
Reading

Proslavljena glumica i pjevačica Jennifer Lopez nije ni slutila kad je odjenula provokativnu haljinu u tonovima zelene na dodjeli nagrada Grammy prije ravno 20 godina

Kultna haljina dugih rukava koja je kao da je stvorena za lijepu latinu s dubokim dekolteom zadivila je svijet, a zanimljivo je kako ovaj seksi look toliko zaokupio korisnike Googlea u toj mjeri da je bivši izvršni predsjednik Googlea Eric Schmidt kasnije otkrio da je taj modni trenutak doveo do rođenja Google Imagesa.

'Bila je to lijepa haljina. No nisam ni pomišljala da će postati toliko slavna', izjavila je u nekim kasnijim intervjuima J.Lo.

Slavna haljina tako je ušla u legendu, a manje je poznato kako su je nosile i druge poznate dame poput Spajsice Geri Halliwell, Tyre Banks, Lise Rinne, pa čak i nekoliko muškaraca poput tvorca 'South Parka' Treya Parkera koji ju je nosio na dodjeli Oscara 2000.

Haljinu je javnost prvi put vidjela na modnoj pisti kada ju je nosila slavna manekenka i Victorijina anđelica Amber Valletta, a bila je i odabir same kreatorice haljine Donatella Versace na Met Gali davne 1999. godine. Prije J.Lo lepršavu haljinu s dekolteom do pupka odjenula je i bivša članica grupe Spice Girls, Geri Halliwell koja je u njoj došla na dodjelu nagrada NRJ Music Awards u siječnju 2000.

Osim što je lijepu glumicu i pjevačicu lansirala u sam vrh popularnosti, haljina je napravila prekretnicu u karijeri i za samu dizajnericu. Naime, Donatella je otkrila da su mediji nakon te haljine počeli imati povjerenja u njezin rad, jer je konačno izašla iz sjene svog tragično preminulog brata Giannija Versacea čija je smrt šokirala svijet 1997. godine.

Originalna haljina iz 2000. ostala je u vlasništvu Jennifer Lopez, dva su duplikata izložena u dva muzeja na različitim krajevima svijeta. Jedan je izložen u Grammy Museum u Los Angelesu, a drugi u engleskom gradu Bathu, budući da je njihov Muzej mode zelenu kreaciju proglasio haljinom 2000. godine - Donatella im je stoga poklonila jedan duplikat.

Inače, prošle je godine J.Lo ponovno nosila još provokativniju varijantu legendarne haljine, bez rukava i golih leđa na milanskom Tjednu mode.

  • +2
Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia