ZA TRENDI FRIZURE

Evo kojih će pet nijansi kose vladati u mjesecima pred nama

06.01.2024 u 22:00

Bionic
Reading

Dosadila vam je boja kose koju već dugo imate i spremni ste za promjenu? Vrijeme je da isprobate neke od najpoželjnijih nijansi u idućim mjesecima

Ako i vas veseli razdoblje blagdana te bezbrojnih partyja i ludih izlazaka, zasigurno biste se voljeli pokazati u najboljem svjetlu.

Dobro je poznato to da svaki, pa i najskuplji stajling gubi na privlačnosti ako ga ne prati lijepa frizura s odgovarajućom nijansom, stoga svakako, ako niste zadovoljni izgledom kose, razmislite o skorom posjetu frizeru.

CASUAL POGODAK

Novi imidž sjajno joj pristaje: Emily Ratajkowski otkrila torzo i uskočila u hit tenisice

Pogledaj galeriju

Ako i za vas nova godina predstavlja novi početak s osvježenim lookom, možda će vas inspirirati nijanse koje su predložile nagrađivane britanske frizerke Samantha Cusick i Jordanna Cobella.

Otkrile su koji će biti najveći trendovi kad se radi o bojama kose, pa ako vam treba inspiracija, zasigurno ćete pronaći nešto po svom ukusu.

'Lived-in blonde'

Pozdravite 'umjerenu plavušu'! Da, chic blond nijansa pod nazivom lived-in-blonde jedan je od najzahvalnijih trendova jer ne zahtijeva puno održavanja. 'Sljedeće godine mislim da ćemo se odreći platinastoplavih nijansi pod utjecajem filma o Barbie. Iduća godina, 2024., bit će u znaku prirodnih tonova i s tamnijim korijenom, što je idealno za sve one koji žele rastegnuti vrijeme posjeta frizeru', kaže Cusick.

HAILEY BIEBER

Vitke noge u prvom planu: Haljina koju nosi lijepa brineta ne trpi nesavršenosti

Pogledaj galeriju

'Skupa brineta'

Želite ipak neku malo tamniju nijansu? Stručnjaci preporučuju 'skupu brinetu'. Kako objašnjava Cobella, 2024. bit će usredotočena na ovu elegantnu i luksuznu nijansu, uključujući 'skupe crnke'. Radi se o vrlo sofisticiranoj boji koja sjedinjuje nekoliko raskošnih tonova bogatog sjaja, baš kako to s puno stila nosi it djevojka Hailey Bieber.

Balayage

'Iduća godina označit će povratak balayagea. Predviđam da će mnoge klijentice poželjeti prirodan look, bez puno kompliciranja, i odlučiti se za nijansiranje koje je lako održavati', kaže Cusick.

Baš poput umjerene plave boje, i balayage je izvrstan ako želite odmoriti kosu između dva bojenja, no razlika je u tome što se ovaj trend može prilagoditi svakoj nijansi.

  • +3
Dua Lipa Izvor: Profimedia / Autor: @THEHAPABLONDE / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Crveni i bakreni tonovi

Sve očaravajuće nijanse bakrene i crvene koje su osvojile internet 2023. viđat ćemo posvuda i iduće godine. 'Predviđam da će ovi prekrasni tonovi i dalje biti u trendu, donoseći onu cool vatrenu vibru za kojom svi žudimo', objašnjava Cusick, a ovu divnu boju već su sjajno isfurale slavne brinete Dua Lipa i Emily Ratajkowski.

Zlatni sjaj

Jordanna Cobella također predviđa da će trend raskošne nijanse zlatnog sjaja biti veliki hit u mjesecima pred nama. Radi se o suptilnoj nijansi koja je vidljiva samo na prirodnom svjetlu i oponaša onaj zlatni sjaj koji možemo vidjeti na prekrasnom ružičastom nebu.

Rihanni odlično pristaje 'zlatni sjaj' Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood Curtain / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Sviđa mi se kako ova boja hvata svjetlost, što je čini savršenom za one proljetne i ljetne mjesece koje s nestrpljenjem očekujemo u godini pred nama', zaključila je.