trikovi dizajnera

Evo kako u maloj spavaćoj sobi napraviti više mjesta za sve što vam je potrebno

19.03.2023 u 19:20

Bionic
Reading

U spavaćim sobama manjih dimenzija gotovo je nemoguće pronaći dodatan prostor za još jedan ormar ili police, ali zato postoji čitav niz trikova kojima ćete si priskrbiti dodatan prostor za pohranu i tako maksimalno iskoristiti svaki kutak prostorije

Prostora za pohranu nikad nemamo dovoljno, a posebno se to odnosi na spavaću sobu, u kojoj se najčešće nalazi i garderoba. Neovisno o veličini prostorije, dodatni ormar uvijek bi dobro došao!

Posebno se to odnosi na male spavaće sobe, u kojima je nemoguće pronaći dovoljno prostora za dodatne noćne ormariće, police i ormare odgovarajuće veličine. Ako ste i vi u potrazi za idejama kako sve ti uklopiti u svoju malu sobu, donosimo nekoliko ideja tako da maksimalno iskoristite prostor i imate dovoljno mjesta za sve što je vam potrebno.

Stalak s vješalicama

Ako vam kronično nedostaje prostora za odlaganje odjeće, a još jedan ormar nije opcija, pružite šansu praktičnom stalku s vješalicama! Njegova prednost je to što će stati u gotovo svaki kut sobe, a zbog otvorenog dizajna vrlo je praktičan i chic.

Organizator

Osim stalka s vješalicama, opcija je iznimno praktičan stalak sa zatvorenim ladicama koji se objesi na vrata. U tzv. organizatoru možete držati čarape i donje rublje, tenisice ili šminku, a objesiti ga možete na ulazna vrata u sobu ili vrata ormara.

Vješalice na vratima

Jedno od omiljenijih rješenja je najobičniji držač s više vješalica koji se stavi na vrata sobe. Na njemu možete držati jakne, kapute ili finije košulje odložene na vješalicu. Najveća prednost su mu nenametljivost dizajna i multifunkcionalnost jer ga, prema potrebi, možete upotrebljavati i u drugim prostorijama.

Kutije za odlaganje

Najefikasniji način za uvođenje reda i preglednosti u ormaru su kutije za odlaganje. One će vam uštedjeti prostor jer će vam omogućiti da razne sitnice sortirate na jednom mjestu i tako izbjegnete njihovo prekomjerno zauzimanje prostora u ladicama ili na policama.

Torbica za namještaj

Jedno od relativno novijih rješenja je torbica za namještaj, a jednom kada je stavite u spavaću sobu, neće vam biti jasno kako ste živjeli bez nje! Toliko je praktična i elegantna da ćete je apsolutno obožavati, a staviti je možete na rub kreveta ili uz noćni ormarić.

U njoj možete držati baš sve što vam treba pri ruci dok ste u krevetu, od naočala i slušalica preko mobitela do omiljene knjige ili tableta.

Vješalice za hlače i suknje

Jedna vješalica za više para hlača nepogrešiv je odabir za svaki ormar. Ne samo da ćete ovakvim načinom vješanja hlača izbjeći neželjene nabore, već ćete značajno uštedjeti na prostoru te pred sobom imati vizualno ljepše posložene omiljene komade.

Bračni krevet s kutijom za odlaganje

Kutija za odlaganje ispod kreveta stvarno čini čuda kada je riječ o dobivanju ekstra prostora za pohranu stvari. Ovisno o dubini, možete postići efekt kao da ste kupili još jedan veliki ormar jer će u nju stati čitava izvansezonska kolekcija, posteljina i ručnici koji vam nisu aktualni te vjerojatno još podosta sitnica koje ne upotrebljavate svaki dan.

DOM IZ SNOVA

Ovako izgleda ljubavno gnijezdo Roberta Pattinsona i Suki Waterhouse

Pogledaj galeriju