MALI TRIKOVI

Evo kako najlakše ukloniti mrlje od crnog vina

17.01.2020 u 18:17

Bionic
Reading

Zaprljali ste odjeću, tepih ili sofu crnim vinom i strahujete da će ostati mrlje ? Ne brinite donosimo vam nekoliko trikova kako odstraniti mrlje od vina

Prilikom čišćenja mrlje od crnog vina, trebate biti oprezni. Riječ je o tvrdokornim mrljama i problem nastaje kada se konstantnim trljanjem tkanine, mrlja još više uvuče u tkaninu. Ipak, postoji nekoliko trikova kojima se to može spriječiti. Valja naglasiti da u prilog tome ide brza reakcija jer nije dobro čekati da se mrlje osuše.

1. Jaka alkoholna pića

Neki savjetuju jaka alkoholna pića, poput votke kao sredstvo koje će ukloniti mrlje od crnog vina. Otapaju pigmente boje i tako sprečavaju da se zadrže na tepihu ili ostalim tkaninama.

2. Mineralna voda

U mnogi situacijama nemamo pri ruci neka sredstva od velike pomoći, pa se tako u restoranu prilikom mrlje od crnog vina prvo poseže za mineralnom vodom. Ako tkaninu umočite s obrnute strane, a zatim upijate papirnatim ručnicima. Mnogo se puta pokazalo kao vrlo djelotvorno rješenje.

3. Bijelo vino, soda bikarbona i deterdžent

Mrlju od crnog vina možete preliti bijelim vinom te premazati debljim slojem paste od sode bikarbone. To pustite da odstoji nekoliko sati pa onda stavite tkaninu u perilicu, kako bi se mrlja potpuno uklonila.

4. Deterdžent za suđe i hidrogen peroksid

Jedan od načina je i deterdžent za pranje posuđa u kombinaciji s hidrogenim peroksidom. Natopite mrlju jednakom količinom deterdženta za suđe i hidrogen peroksida, a zatim pokušajte sve upiti papirnatim ručnicima.