TURISTIČKI BIZNIS

Evo čime se danas bavi legendarni David Copperfield

09.09.2013 u 10:15

Bionic
Reading

Godinama se za njega nije čulo, no slavni iluzionist u tišini je sagradio poslovno carstvo koje uključuje 11 bahamskih otoka koje je pretvorio u luksuzna odmarališta. Među gostima njegovog raskošnog resorta su Bill Gates, Oprah Winfrey, Sergej Brin i John Travolta

Legendarni iluzionist David Copperfield nije bio posljednjih godina prisutan u javnosti, ali se pripremio za veliki povratak. Ovih je dana potpisao trogodišnji ugovor s luksuznim hotelima MGM Grand u kojima će nastupati sa svojom mađioničarskom priredbom, a u njegovu će čast jedna od dvorana biti nazvana po njemu, piše Daily Mail.


No ono po čemu je još poznatiji lanac je luksuznih hotela na čak 11 bahamskih otoka koje je kupio.

56-godišnji mađioničar uložio je u turistički biznis 90 milijuna dolara, a njegovi su redoviti klijenti Oprah Winfrey, John Travolta, Bill Gates i ostale zvijezde.

Noć u ovom resortu, nazvanom 'Islands of Copperfield Bay', stoji 37.500 dolara, no takvo iskustvo se svakako isplati.
'Ovdje dolazi puno lica s naslovnica vašeg magazina', izjavio je Copperfield u nedavnom intervjuu za Forbes.

U uređenje interijera i eksterijera uključio je maštu i magiju tako da je stvorio kino koje se pojavljuje na plaži i isto tako nestaje, a gostima je ponudio inspirativne špijunske igre.

No nije to njegov jedini posao s nekretninama: Copperfield ima kuću na četiri kata na Manhattanu s pogledom na Central Park.

Copperfield živi u Las Vegasu sa svojom zaručnicom, modelom Chloe Gosselin, s kojom ima trogodišnju kći Sky.

Njegove su predstave u hotelu MGM Grand rasprodane već 13 godina godina zaredom, a od prodaje ulaznica zarađeno je četiri milijarde dolara.