SNAGA SIROVOG

Energetski wake-up frape

19.11.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Sirovo je i kod nas pronašlo svoje mjesto visoko na ljestvici zdravih načina prehrane, a sve to uvelike zahvaljujući i Leni i Darku Juriću koji su svoju ljubav prema sirovojelstvu pretvorili u kulinarsku čaroliju. Svoju umješnost u osmišljavanju sirovih jela odlučili su podijeliti s vama u svojoj prvoj knjizi Snaga sirovog u kojoj vas svojim savjetima pozivaju da i sami isprobate raznovrsne delicije pripremljene sa živom hranom čiji su pozitivni učinci na zdravlje i opće dobrostanje nadaleko poznati

Sirovo je i kod nas pronašlo svoje mjesto visoko na ljestvici zdravih načina prehrane, a sve to uvelike zahvaljujući i Leni i Darku Juriću koji su svoju ljubav prema sirovojelstvu pretvorili u kulinarsku čaroliju. Svoju umješnost u osmišljavanju sirovih jela odlučili su podijeliti s vama u svojoj prvoj knjizi Snaga sirovog u kojoj vas svojim savjetima pozivaju da i sami isprobate raznovrsne delicije pripremljene sa živom hranom čiji su pozitivni učinci na zdravlje i opće dobrostanje nadaleko poznati.

Ovaj spoj kuharice i teorije o sirovojelstvu namijenjen je svima koji žele probati nove okuse i žude za daškom svježine na tanjuru. Kako bi saznali više o sirovoj prehrani, pozivamo vas na promociju knjige koja će se održati u četvrtak, 22.11. u 18 sati u Europskom domu, Jurišićeva 1. Ulaz je slobodan, a očekuje vas i promotivna cijena knjige.

Iz knjige prenosimo recept za Energetski wake-up frape

za oko 1 l frapea

1 banana
1 kruška
1 limun
1 naranča
nekoliko listova zelenog lisnatog povrća
1 šalica mlijeka zelenog kokosa (ili filtrirane vode)
5-6 suhih smokava
1/4 šalice sirovog agavinog sirupa, javorovog slada, stevije ili zaslađivača po želji
1 žličica cvjetnog praha
1 žličica acai praha
1/2 žličice praha burbon vanilije
1/2 žlice lucume

Sve sastojke stavite u blender (Vitamix ili neki drugi jaki blender)i miksajte 1 minutu.

Dodajte onoliko filtrirane vode koliko je potrebno za željenu gustoću.

Ulijte u visoke čaše i ukrasite listom mente.

'Snaga sirovog, Lene i Darka Jurića, zapanjujuće je svjedočanstvo sve većeg zanimanja za cjelovitu sirovu prehranu te za ovo dvoje nadarenih chefova koji je promiču. Iako se možda do prije nekoliko godina sirova prehrana u Hrvatskoj smatrala avangardom, danas je nezaobilazan dio zdravih životnih stilova. Predanost Lene i Darka je magična, a vrijedni divljenja su njihovi kreativni napori da pokažu svijetu koje su koristi ove prekrasne kuhinje', rekao je Matthew Kenney, vodeći svjetski green chef i jedan od desetorice najboljih američkih chefova prema časopisu Food & Wine.