ROMANTIČNA PRIČA

Emina Šokota nikad nije bila senzualnija

11.05.2015 u 12:58

  • +8

Kampanja Monike Sablić s Eminom Šokotom kao zaštitnim licem

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Splitska dizajnerica Monika Sablić, koja svoje kolekcije prikazuje na Fashion Weeku Zagreb, i ove sezone snimila je kampanju za svoju novu kolekciju s jednom od svojih prijateljica, Eminom Šokota, koja je manekensku karijeru završila prije 13 godina rođenjem sinčića Tomasa suprugu, nogometašu Tomi Šokoti

Emina je zadnji posao imala 2002. u Lisabonu za jednu od najpoznatijih i najpriznatijih portugalskih dizajnerica, Anu Salazar, a sada se ovom poslu vratila samo zbog svoje prijateljice Monike.

'Emina i ja znamo se još od 1999, kada sam postala miss Dalmacije, a ona top model, i od tada traje naše prijateljstvo', izjavila je Monika o svojoj novoj ambasadorici te dodala: 'Emina je jedina Hrvatica koja je nekad davno imala potpisan ugovor s IMG Modelsom u New Yorku, čije su članice bile Heidi Klum i Laetitia Casta. Prije 13 godina je snimila zadnju kampanju u Lisabonu i evo, nakon toliko godina izbivanja s modne scene, možemo je vidjeti u izazovnoj i romantičnoj priči. Jako sam zadovoljna i sretna - sve je ispalo baš onako kako smo i planirale.'

'Oduvijek sam vidjela Moniku kao dizajnericu jer je otkad smo se upoznale jako puno pričala o modi i svom snu te mi je jako drago da joj taj san i ostvario. Monika je istinski modni dizajner jer živi modu svim srcem, a ja sam joj oduvijek govorila da će biti dizajnerica i neopisivo mi je drago da se realizirala u tom smjeru. Do sada je puno ostvarila i sigurna sam da je najbolje tek pred njom. Ono što mi se najviše sviđa kod njezinog dizajna je to što ženu prikazuje na predivan način, spaja ono najljepše - romantično i ženstveno. Svi komadi su joj nosivi i ukusni i mogu se kombinirati za svaku priliku, a što je najvažnije, svojom odjećom uljepšava žene. Bilo mi je jako drago ovo snimanje i brzo mi se javio onaj stari osjećaj, a svi mi koji smo se jednom bavili modelingom imamo to u krvi. Snimanje je bilo zabavno jer smo spojili zadovoljstvo i druženje i jer me nakratko vratilo u prošlost, ali iako je bilo lijepo, sama sam se odrekla tog posla kako bih bila uz svoju obitelj i nije mi nimalo žao', izjavila je Emina.

Nova Monikina kolekcija pod nazivom Spalato ljeto 2015. inspirirana je predivnom i senzualnom mediteranskom ženom poput Monice Bellucci. Na tu se inspiraciju nadovezuje koncept kampanje koji slavi dalmatinsku ljepotu, žensku snagu, ali i ženu kao spol vrijedan divljenja koji može sve - i biti majka i izgledati lijepo kada se od nje to očekuje. Od materijala Monika koristi čipku, svilu, američki saten i zlatni šljokičasti lame, od kojeg je i napravljen njezin najdraži komad u kolekciji – zlatne hlače. Ova kolekcija i dalje njeguje osnovni Monikin potpis, a to je romantika, ali je ove sezone uz nju uvedena doza seksepila. Kolekcija se sastoji od komada koji su potrebni svakoj ženi za potpun styling, a to su haljine, suknje, hlače i košulje.