novi trendovi

Elegantne suknje, chic torbice i šarmantni detalji; evo što se nosi ovog proljeća

04.04.2024 u 05:48

Bionic
Reading

U novoj sezoni naglasak je na eleganciji, klasičnim komadima i coquette estetici, koja osvaja romantičnim šarmom

Postoje brendovi čije kolekcije jasno diktiraju trendove koje modna scena vjerno slijedi. Među njima su, pri samom vrhu, Prada i Chanel, a njihove revije za sezonu proljeće-ljeto 2024. jasno su nam pokazale što se nosi ovog proljeća.

Prema svemu sudeći, u narednim mjesecima naglasak će biti na elegantnim krojevima poput midi suknji, otmjenim materijalima kao što je saten i šarmantnim detaljima u formi mašnica koje se nose doslovno od glave do pete.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Svijetloružičasta boja

Za razliku od Barbie ružičaste, koja je preplavila ulice prošle godine, u novoj sezoni modna scena okreće se njenim nježnijim nijansama. Već je poznato da se ovog proljeća nose pastelne nijanse, uz koje se baby roza savršeno uklapa.

Kardigani, cipele, puloveri, kaputi, suknje... Modni dizajneri toliko su opčinjeni ovom nijansom da ne postoji komad koji nećete pronaći u njenim nježnim i ženstvenim tonovima!

Ova boja uz to je iznimno svestrana pa će lijepo pristajati stajlinzima u pretežito neutralnim bojama jer će ih uspješno oživjeti i uskladiti s proljećem, a posebno dobro izgleda u spoju s traper komadima.

Mašne

Mašne su glavni detalj trenutno iznimno popularne coquette estetike te se nose od glave do pete, tj. od ukrasa na cipelama do detalja za kosu.

U skladu s ovim stilom, Prada je predstavila haljinu prekrivenu mašnama, Chanel je gotovo sve frizure manekenki ukrasio barem jednom mašnicom, a veći broj dizajnera njima je odlučio dekorirati remenčiće i pete cipela, pokazujući da je riječ o uistinu nezaobilaznom detalju.

Midi suknje

Midi suknje punog kruga pravi su modni klasik, a samim time i sjajna investicija koju nećete požaliti. Nose se gotovo 365 dana u godini te je malo sezona u kojima su proglašene out modelom. To nije slučaj ni sada jer su upravo elegantne midi suknje bile među zvijezdama novih kolekcija luksuznih brendova.

Posebno upečatljiv model predstavio je Chanel te nam ovog proljeća donosi predivnu midi suknju od otmjenog buklea u prljavoroza nijansi te s pripadajućim sakoom.

Bordo torbice

Naspram nježnih pastelnih nijansi, ove sezone u trendu je i glamurozna bordo boja, posebno poželjna na modnim dodacima. Ako ćete ove sezone uložiti u samo jedan trendi komad, nećete pogriješiti investiranjem u kvalitetnu bordo torbicu čija chic nijansa odolijeva testu vremena.

Elegantni saten

Kada je riječ o materijalima, naglasak je na eleganciji pa nešto ležerniji lan (iznimno popularan prošle sezone) sada mijenja otmjeni saten. Ovaj materijal posebno je poželjan tijekom ljeta jer služi kao pravi štit od nesnosnih vrućina, a tijekom proljeća možete se osloniti na bezvremensku eleganciju satenskih suknji i hlača. Za iznimno elegantne stajlinge birajte komade u krem-bijeloj boji.