Karnevalsko veselje

Dugoselski fašnik počinje predajom ključeva grada u petak 17. veljače u podne

14.02.2023 u 15:47

Bionic
Reading

Fašnička događanja u Dugom Selu svoj će vrhunac doživjeti ove nedjelje, 19. veljače točno u podne, kada će centrom grada (Kolodvorska ulica) prodefilirati maskirana povorka od 500-njak djece i odraslih

Ove godine, nakon stanke uzrokovane pandemijom, TZ Grada Dugog Sela ponovno priređuje Dugoselski fašnik. Fašnička povorka će centrom Dugog Sela proći u nedjelju, 19. veljače 2023. uz puno smijeha, glazbe i zezancije, stoji u priopćenju.

No, fašničke aktivnosti počinju još ranije: Od srijede, 15. veljače 2023. u Maloj se galeriji u Kolodvorskoj ulici otvara izložba 'Čarolija karnevala'. Na izložbi će članovi Likovne udruge Dugo Selo predstaviti maske u slici, keramici i staklu. U petak, 17. veljače, točno u podne Dugoselska će guska, uz pomoć najspremnijih pomagača, preuzeti vlast u Gradu. Vrhunac fašničkih događanja bit će 19. veljače kada će Kolodvorskom ulicom proći fašnička povorka sastavljena od 500-njak djece i odraslih. Birat će se najbolje maske, pjevati fašnička himna, veseliti uz ples i glazbu te dan završiti prijekim sudom, spaljivanjem Fašnika i vraćanjem ključeva grada gradskim ocima.