TJEDAN MODE, NEW YORK

Dobro pogledajte najnovije modne trendove

12.09.2013 u 18:36

  • +48

NYFW: Proenza Schouler, Marchesa, Michael Kors, Rachel Zoe, Anna Sui

Izvor: Sipa Press / Autor: Pixelforum

Bionic
Reading

Marchesa, Michael Kors, Rachel Zoe, Anna Sui i Proenza Shouler odličnim su revijama zatvorili famozni Tjedan mode u New Yorku. Pogledajte kakve su nam modne diktate servirali

Jedne dobre, nešto šire hlače iznad gležnja, plisiranu suknju  do potkoljenica i odrezani top (i jaknicu) zaobljenih ramena najmanje je čime ćete idućeg proljeća morati osvježiti svoj ormar. Sve to u prošaranoj crnoj i bijeloj boji, uz pokoji metalik detalj kako na teksturi, tako i u obliku kopči, gumba, patent zatvarača.

Ne smijemo pritom zaboraviti niti glomazne cipele koje, ma o kojem se modelu radilo, moraju imati drvenu petu. Modna kuća Proenza Shouler drvene potplate nudi na lakiranim cipelama na vezanje, Michael Kors u obliku platforme na sandalama.

Ono što će svaku ženu oduševiti su nosivi kožni komadi koje je pokazala Rachel Zoe. Kožne jakne kakve srce poželjeti može, jednako dobre kožne hlače. Da servira modu i za 'obične' djevojke za svaki dan, pokazala je i kroz haljinice ili tunike, ali i ravne sandale s metalik odsjajem koje podižu svaku i najdosadniju modnu kombinaciju.

Anna Sui slavi romantičnu strane žene kroz lagane, prozračne materijale u smeđim nijansama i sa sitnim uzorcima. Donosi široke bluze, tunike, višeslojne haljine, vezene prsluke – sve u stilu šezdesetih i za one koji su skloni boemskom životu i hipijima.

Ostaje nam Marchesa, koja po damskoj eleganciji i opet odskače od svojih kolega koji su nastupili toga dana. Puno čipke, puno tila, sve posuto svjetlucavim detaljima, često i cvijećem – romantično, ženstveno, za glamurozne večernje prilike.