KAKO PRONAĆI PRAVI

Dizajnerica savjetuje kakav kupaći kostim odabrati ako imate male grudi ili naglašene obline

01.07.2023 u 15:30

Bionic
Reading

Sezona kupaćih kostima samo što nije tu, a ako i vas čeka vrlo stresna potraga za idealnim primjerkom, možda će vam ovi savjeti olakšati potragu

Kad se radi o kupnji kupaćeg kostima, postoje brojni uvriježeni mitovi poput onog da dame s oblinama nikako ne trebaju nositi oskudnije modele donjeg dijela bikinija ili da vlasnicama malih grudi najbolje pristaju podstavljene varijante grudnjaka.

Što je točno, a što nije, odnosno najčešće mitove o bikinijima razbija britanska dizajnerica Susana Lorena, a koja je prije otvaranja svoje trgovine u zapadnom Londonu radila za brend donjeg rublja Rigby & Peller i brend kupaćih kostima Eres.

Njezin ključan savjet je da bismo trebali kupovati kupaće kostime kao i donje rublje, dakle ignorirajući modne trendove te uzimajući u obzir pristajanje, kroj i udobnost kao ono najvažnije.

Evo još nekoliko njezinih važnih savjeta:

  • +3
Trendi kupaći kostimi Izvor: Profimedia / Autor: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Oprezno s izborom donjeg dijela kupaćeg kostima

Da, iako su širi donji dijelovi bikinija posvuda i nude veću pokrivenost, Lorena ističe da to nije dobra ideja za dame s oblinama!

Najljepše plaže u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell; montaža Neven Bučević

Dodaje i da što više pokrivate stražnjicu, ona izgleda veća. Dodatna tkanina znači i dodatne centimetre, stoga savjetuje da potražite oskudne, visoko izrezane donje dijelove kupaćeg i podesive bočne trakice koje izdužuju noge bez neugodnog zarezivanja u bokove.

Umjesto da se uvlačite u velike donje dijelove i pokušavate skriti obline, ponosno ih pokažite, smatra ova Londonka.

Uzorci nikako nisu dobra ideja

Iako mnogi vole šarene uzorke, Lorena upozorava da nas neki mogu učiniti većima i debljima! Ako baš jako volite dezene, onda najradije odaberite varijante koje su decentne i suptilne, nikako velike i u jakim bojama. Izrezani ili asimetrični jednodijelni kupaći kostimi npr. puno su bolji način dodavanja oblina tamo gdje ih trebate ili potražite color block opciju koja ističe struk.

Važnost zaštite od sunca Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; montaža Neven Bučević

Male grudi ne trebaju podstavljene grudnjake

Da, taj je savjet možda vrijedio prije tridesetak godina, ali danas vam je potreban samo mali trokutasti top da biste izgledale kao kraljice plaže. Još jedna prednost malih grudi je ta što možete nositi dubok dekolte, a da ne izgleda previše neukusno. Ako s vremena na vrijeme želite istaknuti obline, mnogi gornji dijelovi bikinija i jednodijelni kupaći kostimi imaju pjenaste jastučiće koji se mogu ukloniti. Heklane tkanine i nabori također daju iluziju većeg volumena gornjim dijelovima bikinija. Slobodno pomaknite granice onim što vam je 'dopušteno' nositi - udobnost je ovdje ključna, savjetuje Lorena.

Velike grudi ne trebaju grudnjake za smanjivanje volumena

Osim činjenice da su takvi modeli vrlo neudobni, shapewear kupaći kostimi za oblikovanje često nisu toliko pouzdani, stoga je bolja varijanta prilikom kupnje odabrati model kao prilikom kupnje grudnjaka. Savjet više - kupujte kupaći kostim prema veličini košarice, a ne prema veličini haljine.

Crna boja ne čini nas uvijek mršavijima

Iako se možda to nikad ne bi reklo, crna neće komplimentirati određenim tonovima kože. Ako se želite držati tamnih boja, onda se okrenite nježnijim nijansama kao što su kaki, tamnoplava, smeđa i bordo.

I zapamtite: kupaći kostim čiji vam kroj dobro stoji učinit će za vas više od bilo koje boje.

Ako umjesto bikinija radije nosite jednodijelne kupaće kostime, one koji pokrivaju trbuščić, birajte model koji ističe struk. To mogu biti kupaći kostimi s naborima ili detaljima u kroju koji čine da struk izgleda vitkije. Također se odlučite za mat tkaninu jer nas one sjajne čine većima. I naravno, ponesite nekoliko različitih tipova kupaćih kostima kako biste ih mogli mijenjati tijekom ljetovanja.