u centru pažnje

Dizajnerica Kristina Burja otkrila je kako je prilagodila famoznu Kolindinu košulju o kojoj svi pričaju

29.11.2022 u 22:10

Bionic
Reading

Od kad je doputovala u Katar, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u fokusu javnosti. Pažnju privlači i svojim modnim odabirima. Prvo smo je vidjeli u posavskoj narodnoj nošnji, na utakmici Brazila i Švicarske se pojavila u dizajnerskoj košulju s prepoznatljivim bijelo-crvenim kvadratićima koju je za nju prilagodila hrvatska dizajnerica Kristina Burja

U narednim danima Kolinda Grabar-Kitarović će odjenuti odijelo Krie Designa koje je iz kolekcije koja je bila predstavljana na Arab Fashion Weeku. Inače Krie je jedini dizajer s ovih prostora koji je nastupio na toj modnoj manifestaciji kao održivi dizajner.

'Košulja brenda Louis Vuitton, koju je odjenula bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ima puno dublju priču. Osim što je odala počast hrvatskoj šahovnici, ali i pokojnom dizajneru Virgilu Ablohu koji je inspiraciju za tu kolekciju pronašao u dresu Vatrenih, bivša predsjednica pokazala je i sklonost prema održivosti i cijelom konceptu slow fashiona, recikliranja i nasljeđivanja odjeće koji osobno već godina zagovaram kroz svoj brend Krie Design', rekla je Kristina Burja, vlasnica benda Krie Design za tportal i dodala:

'S obzirom na to da je riječ o muškoj košulji, koju danas više ni ne možete kupiti, a koju je predsjednica dobila na poklon od prijatelja, moj je zadatak bio napraviti adaptaciju u kroju i veličini gđe Kolinde. Rezultat je odličan i vjerujem da će je još dugo nositi te možda jednog dana i proslijediti svojoj kćeri jer to je bit održivosti, da kvalitetne stvari, koje imaju i nama bitnu priču, nasljeđujemo i čuvamo kroz generacije', poručila je jedna od istaknutijih hrvatskih dizajnerica.

  • +2
Kolinda Grabar-Kitarović Izvor: EPA / Autor: NOUSHAD THEKKAYIL