ISPROBAJTE

Devet savjeta za savršenu depilaciju britvicom

09.08.2015 u 09:27

Bionic
Reading

Mnoge žene ulažu u lasersko uklanjanje dlačica ili pak redovito odlaze u kozmetički salon radi depilacije dlačica voskom, no većina se ipak odlučuje za metodu uklanjanja dlačica unutar četiri zida. Kako biste ritual depilacije u kućnoj radinosti učinili bržim i lakšim, donosimo vam devet trikova za glatke rezultate

1. Očistite britvicu dječjim uljem

Ovaj postupak učinit će da rezultati depilacije traju duže, a prilikom nanošenja dječjeg ulja na britvicu proces depilacije bit će znatno nježniji.

2. Zamijenite vodu dječjim uljem

Primjena dječjeg ili kokosovog ulja na nogama prije brijanja omogućuje britvici da klizi glatko, a pritom se vaša koža vlaži i hidratizira.

3. Ublažite problem uraslih dlačica nakon brijanja s kombinacijom mlijeka i vode

Napravite otopinu tako što ćete pomiješati jednaku količinu mlijeka i vode - smanjit ćete problem urastanja nakon depilacije britvicom.

4. Zaustavite krvarenje vazelinom

Svi smo se našli u situaciji kad nakon depilacije uočimo krv na depiliranom području. Krvarenja uzrokovano depiliranjem možete uspješno zaustaviti stavljanjem vazelina na to područje.

5. Često mijenjajte britvice 

Britvicu se preporučuje promijeniti nakon (maksimalno) deset korištenja.

6. Promijenite tip britvice za bikini zonu

Pokušajte koristiti mušku brtvicu za područja poput bikini zone. Muške britvice dizajnirane su za lakše uklanjanje dlačica na nezgodnim područjima. 

7. Depilaciju ostavite za kraj tuširanja

Ovakva praksa omogućuje vašoj koži zagrijavanje i omekšavanje folikula što znači da će vaša depilacija proći sa znatno manjim iritacijama.

8. Kratki potezi britvicom

Kratkim potezima britvice manje su vjerojatnosti za stvaranje ozljeda, za razliku od jačih poteza.

9. Brijanje u (suprotnom) smjeru rasta dlačica

Ako imate osjetljiv tip kože, preporučljivo je brijanje u suprotnom smjeru rasta dlačica i obrnuto. Naizmjeničnim potezom britvice u smjeru rasta dlačica i suprotno postići ćete znatno bolje rezultate.