OSAM NAPUTAKA

Dečki i lijepo oblačenje - i to je moguće!

12.10.2009 u 10:47

Bionic
Reading

Mutiranje glasa, akne, problemi s curama... Tinejdžersko doba nije nimalo lako, a tome još treba dodati i muke oko izbora odjeće. Dečki nisu u tome toliko spretni kao cure, stoga donosimo osam jednostavnih naputaka koje možeš slijediti želiš li biti lijepo obučen

NAPUTAK BROJ 1

Udobnost! Oblači ono u čemu se osjećaš ugodno, nešto što te ne stišće i ne zateže. Imaš li hlače i majicu u kojima se super osjećaš, ne znači da stalno moraš biti u njima (a nije ni higijenski!), već kupi druge majice i hlače koje su istog kroja te ih mijenjaj.

NAPUTAK BROJ 2

Eksperimentiraj! Ako si stalno u traper hlačama i običnoj, pamučnoj majici, već ti i pogled u ogledalo na samog sebe može postati – dosadan. Zašto ne bi malo eksperimentirao? Recimo, jednom mjesečno. Ili jednom u dva tjedna ili ako si hrabriji – može i jednom u tjednu. Jednostavno, obuci nešto čime ćeš iznenaditi i sebe i sve ostale. Naprimjer – zašto to ne bi bile kaki hlače i polo majica? Ili moderni sako i košulja? Ili tek trapke s košuljom i kravatom? Iako si muško, imaš poprilično širok prostor za eksperimentiranje.

NAPUTAK BROJ 3


Trendovi!
Nemoj ih slijepo slijediti. Trend traje određeno (kratko!) vrijeme i onda opet stiže nešto novo. Najbolje je uzeti nešto što ti se sviđa od nekog trenda, a ponekad ne moraš čak ni to. Budi svoj, izumi sam svoj trend, a ako slijepo pratiš ono iz novina i s televizije, mogao bi se izgubiti u hrpi naputaka 'must to' i 'must not'.

NAPUTAK BROJ 4

Prilika! Oblači se s obzirom na priliku u kojoj se nalaziš. Jeans i majica su super za školu, ali ako ideš na nedjeljnu misu ili na vjenčanje, svečani obiteljski ručak i slične događaje, izaberi nešto drugačije (čitaj – svečanije). Kravata je definitivno super izbor za sve takve prilike. Još ako je znaš dobro iskombinirati sa svečanim hlačama, nećeš pogriješiti! Mali savjet: crno-bijele kombinacije košulja i hlača već su pomalo dosadne, pa probaj s nekim drugim bojama.

NAPUTAK BROJ 5

Kombiniranje!
Kombiniranje boja i uzoraka vrlo je bitno. Neke stvari jednostavno ne idu skupa. I dok pojedini kontrasti u bojama još i mogu proći, oni s uzorcima nikako ne prolaze. Npr. imaš li košulju s okomitim linijama, hlače s vodoravnim linijama ili bilo kakvim drugačijim uzorkom ne idu zajedno. Najbolje je imati jedan odjevni predmet s dezenom, a drugo neka bude jednobojno.

NAPUTAK BROJ 6

Urednost!
Pobrini se da ti odjeća ne bude zgužvana, poderana, prljava, da ti ne vire bokserice, potkošulja ili da ti je kravata neuredno zavezana, a jedan kraj košulje viri van. Jedno vrijeme su hlače koje se nose na bokovima bile pravi hit među tinejdžerima, ali sada je sve to prošlost i nitko nije oduševljen ako ti mora gledati u gaće (ili tko zna što još proviri iz takvih hlača).

NAPUTAK BROJ 7

Čarape! Kada nosiš kratke hlače, obuj čarape do listova ili gležnja. Nikada, baš nikada nemoj nositi sandale ili natikače s čarapama! Ne treba posebno naglašavati da moraš uvijek pripaziti da ti čarape budu čiste. Naravno, kada je svečana prigoda, zaboravi sportske bijele čarape.

NAPUTAK BROJ 8


Potraži savjet!
Kada si baš u velikoj nedoumici, pitaj mamu, curu ili frendicu. Kada te pogledaju, odmah će znati odgovor na tvoju modnu nedoumicu.