Zajedno za viši cilj

Dan mimoza i Nacionalni dan protiv raka vrata maternice

01.02.2024 u 20:26

Bionic
Reading

Obilježava se 17. po redu Dan mimoza i Nacionalni dan protiv raka vrata maternice, u sklopu Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice u organizaciji Lige protiv raka i Zavoda za javno zdravstvo

Ivana Bičanić zadarska poduzetnica i vlasnica brenda ženskih torbi Chic IB bags u suradnji sa Ligom protiv raka Zadar je okupila svoje kolegice zadarske poduzetnice, žene oboljele i preboljele od karcinoma i njihove doktorice da ovom revijom pokažemo i osvjestimo što više žena na preventivne preglede, stoji u priopćenju.

Cilj Dana Mimoza i Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice je osvijestiti žene da brinu o intimnom zdravlju i potaknuti ih na redovite ginekološke preglede.

Rak vrata maternice je bolest koja se u velikoj mjeri može spriječiti ili otkriti u ranom stadiju. Da bi podsjetile na važnost preventivnih pregleda, na reviji u gradskoj loži se okupilo osam hrabrih žena, koje su prošle ili prolaze vlastitu borbu s karcinomom.

'One su nosile modnu reviju zadarskih poduzetnica kako bi pokazale da je moguće hrabro se uhvatiti u koštac s najtežom dijagnozom, i usprkos tome živjeti život punim plućima. Zbog toga ova revija nije samo priča o modi jer ona u fokus stavlja snagu, hrabrost i zajedništvo. Svakoj od nas treba poticaj i potpora svakog dana u životu, a naročito potpora da preuzmemo aktivnu brigu o svom zdravlju i da potičemo sve ostale mlade djevojke, zrele žene, sestre i prijateljice oko nas na važnost preventivnih pregleda', navodi Ivana Bičanić. Sva sredstva prikupljena od donacija namjenjena su Onkološkom odjelu Opće bolnice Zadar.