VJEČNI UZORAK

Cvjetni print upravo je postao još više chic: Evo na što trebate obratiti pažnju prilikom kupovine

23.02.2021 u 14:31

Bionic
Reading

Na spomen cvjetnog printa, koji poput visibaba najavljuje početak proljeća, uvijek se sjetimo čuvene sarkastične rečenice Mirande Priestly iz filma 'Vrag nosi Pradu': 'Kako originalno!'. No, htjeli mi to ili ne, činjenica je da cvjetni print zaista je nezaobilazan dio svake sezone proljeće/ljeto, a sudeći prema onome što smo imali prilike vidjeti na proteklom Tjednu mode, ovaj šarmantni print nikad nije bio više chic nego što je sad

Iako je dosad cvjetni print djelovao pomalo infantilno, to će se ove sezone promijeniti. Cvjetna estetika će, barem prema onome što smo imali prilike vidjeti na modnim pistama, zračiti profinjenošću. Kaotične, gotovo apstraktne mješavine različitih latica koje krase omiljene nam haljine i bluze uskoro će postati stvar prošlosti, a uvelike će ih zamijeniti elegantniji printevi cvijeća.

Na policama trgovina najčešće ćete viđati cvjetni print sastavljen od jedne vrste cvijeća, a često će ti cvjetovi biti podjednakih veličina. U to smo se uvjerili na Londonskom tjednu mode.

Yuhan Wang jedan je od predvodnika ovog vječnog printa. Na tjednu mode predstavio je svoju kolekciju ispunjenu haljinama i kaputima ukrašenima cvjetnim jacquard printevima u prekrasnim pastelnim tonovima.

Emilia Wickstead se, za razliku od Wanga, koncentrirala na monokromatski izgled kojim dominira bijela podloga i krupni plavi cvjetovi.

No, ovo ne znači da moramo ignorirati vintage cvjetiće i print tratinčica - dva ključna cvjetna printa koji su obilježile prethodne sezone. Pomama za komadima vintage izgleda vlada već neko vrijeme, pa nije ni čudo da su proteklih nekoliko sezona zaljubljenice u modu zaluđene retro tea haljinicama koje krasi print sitnog cvijeća.

Iz ponude high street trgovina jasno se vidi da će print tratinčica, koji je prošle sezone napravio najveći bum na modnoj sceni, ovog proljeća nastaviti svoju dominaciju. Idealan je za sve romantične duše koje obožavaju ženstvene i efektne komade koji podižu raspoloženje.

Manje tražen print ove sezone bit će tropski s elementima velikih šarenih cvjetova, lišća i neizostavnih ptica karakterističnih za trope. Ovaj efektni uzorak u trenu podiže i najjednostavniji stajling, no nažalost ovog proljeća bit će ga značajno manje na policama.

  • +55
Cvjetni print je preplavio trgovine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije