KAKO IM ODOLJETI?

Čizme od brušene kože: Jesenski trend nostalgičnog šarma koji obožavaju i slavne dame

22.10.2023 u 20:56

Bionic
Reading

Meke, tople, baršunaste na dodir, elegantne ili ležerne siluete, čizme od brušene kože su najudobnija i najsvestranija obuća sezone

Čizme od brušene kože po udobnosti i estetici imaju tek nekoliko pandana u jesenskoj ponudi obuće. Izrađene od luksuznih mekanih materijala, baršunaste na dodir, idealne kada padnu temperature, mogu se pohvaliti vojskom sljedbenica koje ih nose skoro cijele godine. Siluete do koljena ili gležnja, s visokom ili ravnom petom, pravi su must-have u ormaru. U skladu s oživljavanjem mode 70-ih, koju ćemo ove sezone vjerojatno posvuda vidjeti, udobne i ležerne čizme od brušene kože osiguravaju jednostavan izgled koji se može svladati u tren oka.

  • +5
Čizme od brušene kože Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nakon što je osvojio svijet mode u obliku jakni i torbi, antilop postaje i omiljeni materijal za obuću, etablirajući se kao vodeći trend sezone. Francuski Hermès u svojoj aktualnoj kolekciji već je najavio trijumfalan povratak čizama od brušene kože. Konkretno govoreći, ponovno je pokrenuo potražnju za jednobojnim modelima, od boje devine dlake do luksuzne boje konjaka i čokoladnosmeđe, u neodoljivom duhu 70-ih.

Čizme od brušene kože dolaze u ravnim verzijama ili na petu, a za maksimalnu udobnost tu su modeli s čvrstim potplatom, dok im visine variraju. Ova sezona prožeta je nostalgičnim štihom, najavljujući novu popularnost modela do koljena i silueta iz 90-ih i 2000-ih inspiriranih modom Divljeg zapada.

U nastavku donosimo izbor najboljih modela čizama od brušene kože u novoj sezoni, od najklasičnijih i bezvremenskih do trendovskih verzija.

Visoke čizme od brušene kože

Čizme do koljena - ili iznad - među najelegantnijima su, kako god ih kombinirali. Isprobajte njihove elegantne uske inačice sa suknjama i haljinama dužine midi ili verzije širih nogavica u paru s uskim trapericama. Ravne ili s visokim potpeticama, svakako su najspektakularnije među onima od brušene kože.

Slavne osobe i fashionistice već su podlegle vintage šarmu ovog trenda. Švedski supermodel Elsa Hosk viđena je u New Yorku odjevena u džemper-haljinu u stilu 70-ih podebljanu debelim remenom, vintage torbom na rame i čizmama od brušene kože na špic.

Glumica i redateljica Olivia Wilde na nedavno održanoj reviji Michaela Korsa u New Yorku odvažila se na trend stajlinga lišenog hlača u maksi kaputu i čizmama od brušene kože u boji čokolade te uz torbu s resama. Glumica Vanessa Hudgens na Korsovoj reviji osvanula je pak u boji devine dlake od glave do pete, istaknute dugom pelerinom i čizmama od brušene kože do koljena.

Gležnjače od brušene kože s visokom petom

Udobne i svestrane, gležnjače, čak i u verziji od brušene kože, modni su evergrin koji će savršeno upotpuniti sve outfite sa suknjom: od minica do midi verzija nastalih od laganih i elegantnih tkanina ili ležernog pletiva.

Kaubojske čizme od brušene kože

Najjači trend u svijetu obuće ove sezone nedvojbeno je onaj inspiriran modnom Divljeg zapada, zbog čega su kaubojske čizme ponovno nezaobilazan dio jesensko-zimske garderobe. Klasični model, ispod koljena, s tipičnim kontrastnim šavovima i dostupan u bež antilopu savršen je za nošenje uz bootcut traperice ili uz dugu traper suknju, kojoj ni ove sezone popularnost ne blijedi.