VOZILI SMO

Chevrolet Trax stigao u Zadar

19.04.2013 u 10:39

  • +6

Chevrolet Trax

Izvor: Promo fotografije / Autor: chevrolet

Bionic
Reading

Na međunarodnoj prezentaciji Chevroleta u Zadru imali smo prilike isprobati novi američki adut u brzorastućoj klasi kompaktnih SUV-ova

Osnovne značajke Chevrolet Traxa su svestranost i praktičnost, kažu u Chevroletu. Automobil je dugačak 4,2 m, 1,7 m je širok i 1,6 m visok te raspolaže međuosovinskim razmakom od 2,3 metra dužine. To je rezultiralo poprilično prostranim interijerom koji nudi pregršt prostora za putnike i 350-ak litara njihove prtljage. Stražnja klupa je djeljiva u omjeru 60/40, a njenim preklapanjem dolazi se do iskoristivog obujma od gotovo 1.400 litara.

Automobil je opremljen čitavim nizom pretinaca, pa čak i 230V izlazom, a svakako valja spomenuti multimedijalni upravljački sustav MyLink koji omogućuje spajanje pametnih telefona zasnovanih na iOS-u i Androidu te upravljanje njima pomoću displeja osjetljivog na dodir ili glasovnih naredbi (Apple Siri).

MyLink može služiti i kao GPS navigacija, ali isključivo ako vaš mobitel raspolaže tim softverom.

Što se motorizacije tiče, za nju su zadužene tri jedinice - 1,4-litreni i 1,6-litreni benzinci te 1,7-litreni dizelaš. Osnovni 1,6 benzinski motor dolazi isključivo s ručnim mjenjačem i prednjim pogonom, razvija 115 KS i 155 Nm te u kombiniranom ciklusu troši 6,5 litara goriva na stotinu kilometara. Snažniji 1,4 turbopunjeni benzinac istiskuje 140 KS i 200 Nm, sprinta do stotke za 9,8 sekundi te postiže 194 km/h. Ovaj motor putem šesterostupanjskog ručnog mjenjača prenosi snagu na prednje ili integralno na sve kotače.

Jedini dizelaš u ponudi, 1,7-litreni četverocilindraš s direktnim ubrizgavanjem, ujedno je jedini s automatskim mjenjačem te će se nuditi s prednjim ili pogonom na sve kotače. Motor razvija 130 KS i 300 Nm, osigurava ubrzanje s mjesta do 100 km/h za 9,4 sekunde te prosječnu potrošnju od 4,9 litara u kombiniranom europskom ciklusu.

Trax dolazi standardno opremljen sa šest zračnih jastuka, ABS-om i ESP-om te kontrolom trakcije, a tu je i pomoć pri usponu i spuštanju.

Standardnu opremu čine još klimatizacijski uređaj, CD radio s MP3 čitačem, upravljač s kontrolama audiosustava, USB konekcija, putno računalo i tempomat, električno pokretana prednja stakla i retrovizori te centralno daljinsko zaključavanje.

Cijena osnovnog 1,6-litrenog benzinca na našem će tržištu iznositi 133.000 kuna, dok će cijena osnovnog dizelaša biti 170.700 kuna.