VRIJEME JE

Četiri koraka do seksi stopala

24.03.2014 u 08:16

Bionic
Reading

Proljeće je tu i stiglo je vrijeme da nakon dugih zimskih mjeseci bez njege stopala konačno odvojimo vrijeme za njih te uredimo nokte

Ako ste se malo ulijenili pa vam je ostao stari lak na noktima, to je prvi korak, piše fashionista.com. Detaljno očistite sav lak, a ako se sakupio u kutovima, umočite štapiće za uši u aceton. Kada lak dugo stoji na noktima i noge su po cijele dane u čarapama, možda će nokti biti žućkaste boje. Taj prvi sloj stanica lako možete skinuti pilingom ili natljati sokom od limuna i iščetkati starom četkicom za zube.

Omekšajte kožu

Namočite noge u kupku od soli i malo kokosova ulja. Ova kombinacija učinit će čudo za kožu, a nakon toga ćete puno lakše riješiti višak stanica te urediti nokte. Nakon što odmočite noge, uzmite kamen ili rašpicu i odstranite sav višak stare kože kako bi pete i ostatak stopala bili glatke i mekani.

Uređenje noktiju

Sada treba urediti nokte. Nakon rezanja odstranite zadebljanu kožicu i oblikujte nokte turpijom te ih možete ispolirati. Kod rezanja noktiju nemojte previše ulaziti sa strane. Držite se ravnog rezanja jer biste inače mogli izazvati urastao nokat.

Nahranite stopala

Nije bitno koju kremu koristite koliko je bitno da to činite redovno. Kožu oko noktiju možete lagano masirati kokosovim uljem ili običnim balzamom za usne pa će biti mekša.

Lakiranje noktiju

Sada konačno imate uređenu i lijepu kožu na stopalima i noktima te vam samo preostaje da nalakirate nokte u omiljenoj proljetnoj boji. Probajte uvijek ostaviti neko vrijeme između lakiranja da nokti malo prodišu, a u zimskim mjesecima nije preporučljivo imati nalakirane nokte jer je noga u čarapi pa još manje diše.