met gala look

Carla Bruni blistala u kreaciji koja ima posebno značenje

03.05.2023 u 12:11

  • +5

Carla Bruni

Izvor: Profimedia / Autor: DNPhotography/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Ovogodišnje izdanje Met Gale prisjetilo se lika i djela Karla Lagerfelda, karizmatičnog modnog dizajnera koji je jedan od najvećih u 21. stoljeću. Mnogi su uzvanici svojim kreacijama odali počast njemačkom velikanu koji je u francuskoj modnoj prijestolnici ostavio neizbrisiv trag, a o tome svjedoči i look Carle Bruni

Karl Lagerfeld možda nije rođen kao Parižanin, nije ni Carla Bruni, ali oboje su u francuskoj modnoj prijestolnici ostavili svoj trag. Pariz je modno utočište talijanske pjevačice i manekenke, a nerijetko je surađivala i s pokojnim njemačkim dizajnerom. Njihova je veza, prema riječima Bruni, bila dugačka i stabilna, a svojim je modnim odabirom odlučila odati počast prijatelju.

Da bi to učinila, Carla Bruni odlučila je odjenuti haljinu u omiljenim bojama dizajnera, a zanimljiva je zbog asimetričnog dvobojnog dekoltea i svojevrsnog bijelog plašta koji je unio dinamiku u kreaciju. Dramatičan bijeli plašt vijorio je kako se Talijanka kretala, a savršeno se slagao i uz lepezu. Lepeza je također bila crno-bijela, omiljene boje Lagerfeldove uniforme.

Dizajn je to iz Lagerfeldove kolekcije iz 2001. godine, a Bruni je haljinu iznijela baš po volji bliskog prijatelja o kojem je imala samo riječi hvale:

'Imala sam sreću da poznajem Karla dugi niz godina i od njega čuvam neizbrisiv dojam života i žalosti. Kao da duboko u sebi nije stvarno otišao, kao da će svakog trenutka ući u sobu, a nakon toga njegova kraljevska povorka. U tome je uspio, čini mi se, ostavljajući trag o njemu koji još uvijek kuca i koji na njega liči. Čak i otišao, Karl ostaje živ. Često ga zamišljam kako se naginje iznad nas odozgo, sa zadovoljstvom promatra sve počasti koje su mu plaćene ovdje ispod...', rekla je te zaključila: 'Svi znaju lik koji je bio Karl Lagerfeld i auru koja ga je okruživala, ali svi oni koji su mu prišli znaju da je iza njegovog oklopa slike i skromnosti bilo i dobro srce.'

Njezin look za Met Galu stilizirao je Clement Lomellini, a uz sve je kombinirala i nakit modnog brenda Messika. 

  • +79
Met Gala 2023. Izvor: Profimedia / Autor: DAVID FISHER / MATT BARON / SHUTTERSTOCK EDITORIAL