look s red carpeta

Brišu trbuh i bokove: U ovakvim haljinama izgledat ćete kao holivudska diva

19.03.2024 u 13:07

Bionic
Reading

Haljine niskog struka stvaraju laskavu figuru pješčanog sata, pri čemu vizualno brišu trbuh i bokove, što ih čini jednim od najpoželjnijih krojeva

Nakon što je povratak stilu 2000-ih na modnu scenu vratio i hlače niskog struka, koje smo godinama čuvali pospremljene duboko u ormar, sada nam se vraćaju i haljine u istom stilu, a za to su najzaslužnije slavne ljepotice.

Upravo su holivudske zvijezde pokazale zašto su haljine niskog struka toliko neodoljive, šetajući u ovakvim elegantnim modelima crvenim tepisima kao oličenja glamura i senzualne ženstvenosti.

Uz to, nizak struk na haljinama već je uvršten u jedan od najpoželjnijih detalja na vjenčanicama ove sezone, što dovoljno govori o tome koliko je otmjen i romantičan ovaj kroj. No, to ne znači da ga možete nositi samo u svečanim prigodama.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Naime, neke zvijezde odlučile su haljine sniženog struka uvrstiti i u svoje svakodnevne stajlinge, poput manekenke Else Hosk koja je zablistala u ležernom modelu trendi nijanse maslaca, tankih naramenicama i raskošne suknje. Za dodatan dašak glamura, sve je začinila zlatnim nakitom, pokazujući nam koliko je malo potrebno da bismo izgledali kao holivudska diva u svakodnevnom životu.

Čar ovog kroja jest u izduženom torzu koji naglašava figuru pješčanog sata i uspješno sakriva 'višak' oko trbuha, ali i laska ženama s nešto širim bokovima jer ih niski povez gotovo u potpunosti vizualno briše.

Ove sezone posebno su popularni svileni modeli, koje su nam u kolekcijama proljeće-ljeto 2024. predstavili brendovi Khaite i Fendi, i to u aktualnim pastelnim nijansama. Pri tome su se istaknuli detalji dugačkih rukava i visokog ovratnika koji su iznimno sofisticirani pa garantiraju nosivost i za najposebnije prigode.

Na crvenom tepihu u njima su blistale glumica Julia Garner, koja je birala efektan žuti model prozirnog gornjeg dijela, te manekenka Emily Ratajkowski čija bež haljina srebrne 'paukove mreže' nikog nije ostavila ravnodušnim na prošlogodišnjoj Met Gali.

Iako je ovaj trend još uvijek poglavito rezerviran za svečane prigode, Elsa Hosk i Suki Waterhouse već su dale naslutiti da bismo ih uskoro mogli učestalije viđati na gradskim ulicama. Ako, poput njih, poželite izgledati kao holivudska diva u svakodnevnom, ležernijem stajlingu, birajte haljine niskog struka u nekom manje glamuroznom materijalu poput pamuka ili lana.

klasična elegancija

Zaboravite na staromodan izgled: Haljine, suknje i sakoi od ovog materijala vrući su trend

Pogledaj galeriju