NEOBIČNI OBLICI I PUNO SVJETLA

Biste li vi živjeli u ovoj futurističkoj kući?

09.12.2012 u 07:30

Bionic
Reading

Već na prvi pogled vidljivo je da je riječ o kući koja prelazi granice mašte. Neobičnim volumenom i obiljem svjetla plijeni pozornost svakoga tko baci pogled na nju

Arhitektonska čuda su moguća zahvaljujući kreativnim pojedincima koji su dovoljno hrabri da istraže granice ljudske mašte. I kako to već biva, iza granica skrivaju se genijalne i inovativne ideje. Upravo na takav način osmišljena je kuća koja nosi naziv B&N. Smještena je u Španjolskoj, a njezin dizajn potpisuje studio A-Cero.


Već na prvi pogled vidljivo je da je riječ o kući koja prelazi granice mašte. Neobičnim volumenom i obiljem svjetla plijeni pozornost svakoga tko baci pogled na nju. Posebna je po mnogočemu, a ponajviše po rasvjeti – kako onoj prirodnoj, tako i umjetnoj. Upravo zbog toga zovu je i 'Kućom svjetla'.

Eksterijerom dominira veliki bazen okružen zelenilom i bijelim udobnim ležaljkama, a savršenom dojmu pridonosi i velika terasa s modernom garniturom za sjedenje. Unutrašnji prostor djeluje futuristički poput nekog svemirskog broda, ponajviše zahvaljujući neobičnim oblicima. Tom dojmu pridonosi i namještaj hladnih boja i nesvakidašnjih oblika. Sviđa li vam se ova kuća? Provjerite u našoj fotogaleriji.