BUDUĆNOST JE OVDJE

Biste li i vi klonirali svog psa?

04.03.2016 u 14:50

Bionic
Reading

Nema sumnje kako je kloniranje osjetljiva tema, no ne i za Lauru Jacques i Richarda Remdea koji su dali klonirati svog pokojnog boksera Dylana

Bol gubitka voljene osobe ili životinje teško je mjerljiva. Britanski par iz Yorkshirea Laura Jacques i Richard Remde imali su boksera Dylana dugi niz godina. Ljubimac im je 30. lipnja 2015. uginuo i bili su neutješni.

Kad im je Sooam Biotech ponudio zamrzavanje Dylanovih stanica, Laura i Richard odmah su pristali jer je to značilo da bi jednog dana njihov ljubimac mogao biti kloniran te da će tako održati sjećanje na njega. Južnokorejski laboratorij ubrzo im je javio kako će uspješno moći klonirati njihovog psa.


Laura i Richard otputovali su u Južnu Koreju i prisustvovali rođenju njihova dva klonirana štenca. Kloniranje je koštalo 86.000 američkih dolara (oko pola milijuna kuna).

Nema sumnje kako su za svoj novac mogli pomoći mnogim psima koji žive u raznim azilima, no s druge strane, klonirani štenci velik su korak prema očuvanju vrsta koje su na rubu izumiranja te mogućeg oživljavanja već izumrlih vrsta.

Iako su klonirani psići vrlo slični Dylanu, naravno nisu zapravo isti pas, no očito su Lauri i Richardu znatno umanjili bol gubitka voljenog ljubimca.