FASHION INCUBATOR OSIJEK

Bicikl i komarac kao nadahnuće mladim dizajnerima

16.11.2014 u 13:24

  • +5

10. Portanova Fashion Incubator Osijek

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjić / PIXSELL

Bionic
Reading

Spominjanje bicikla i komarca većinu Osječana asocirat će na Pannonian Challenge, najveći festival ekstremnih sportova u ovom dijelu Europe. Od subote bi ovi simboli Osijeka mogli asocirati na Portanova Fashion Incubator Osijek

Na netom održanom jubilarnom 10. Portanova Fashion Incubatoru, najstarijem i najutjecajnijem nacionalnom natjecanju za mlade modne umjetnike, upravo su bicikl i komarac nadahnuli mlade dizajnere.

Osim kotača bicikla kao motiva, mladi Đakovčanin Antun Aščić, umjetničkog imena Anthony Avangard, ponudio je i neka praktična rješenja za vječni problem tragova masnog lanca na desnoj nogavici hlača. Zaguravanju hlača u čarapu napokon je odzvonilo.

Osijek je grad koji bilježi i preko 200 uboda komaraca u 15 minuta, dok se graničnom vrijednošću smatra 15 uboda u istom vremenskom periodu. Stoga se šetnju Promenadom u ljetnim večernjim satima slobodno može uvrstiti u disciplinu Pannonian Challengea, festivala ekstremnih sportova koji ovu krvopiju vrlo uspješno koristi u vizualnom identitetu. Inspirirao je ovaj krvožedni insekt i mlade dizajnere Fashion Incubatora. Iako je fokus uglavnom bio na zaštiti lica i tijela, našla se i jedna kreacija koja nudi osvijetljenu stazu za slijetanje.

Pobjednici jubilarnog 10. izdanja Fashion Incubatora su Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, koji su kao modni dvojac debitirali s kolekcijom za jesen/zimu 2014/15. Inspiraciju za svoj rad nisu pronašli u komarcu i biciklu.