UVIJEK U TRENDU

Bezvremenski parfemi: Ovo su mirisi koje Francuskinje obožavaju

18.09.2023 u 18:34

Bionic
Reading

Svijet mode pomno prati i uvijek se divi stilu Francuskinja jer s nevjerojatnom lakoćom grade ultra chic modne kombinacije

Dobro je poznato to da su parfemi neodvojiv dio svakog cool stajlinga, baš kao i modni detalji, frizura ili make up.

Uvijek s određenom dozom nonšalancije, koja izgled čini ujedno sofisticiranim i toliko privlačnim, Francuskinje poput Marion Cotillard, Isabelle Huppert, Leie Sfez, Camille Charriere i Jeanne Damas neprestano nas oduševljavaju i intrigiraju svojim cool modnim izborima.

  • +7
Francuska glumica Isabelle Huppert Izvor: Profimedia / Autor: Ron Adar / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ako i vas nadahnjuje stil kakav možemo vidjeti na ulicama francuskih gradova, osobito Pariza, zasigurno će vas zanimati i koji su mirisi omiljeni izbor Francuskinja.

Zanimljiva studija nizozemskog tehnološkog startupa analizirala tri milijuna kupnji na više od 130 prodajnih mjesta u Francuskoj i otkrila koji se parfemi najbolje prodaju u Parizu, Marseilleu, Lyonu...

Francuskinje se tako najradije oslanjaju na ovih pet francuskih klasika, a to su:

La Vie est Belle (Lancôme)

Pojavio se na tržištu prije jedanaest godina, no i dalje je iznimno popularan miris koji možemo svrstati u neprolazne klasike. Ovaj Lancômeov parfem karakterizira topao, ženstven i senzualan miris: divni pačuli daje toplinu dok ribizl i kruška dodaju svježe voćne akcente.

L'Interdit (Givenchy)

L'Interdit je na drugom mjestu najpopularnijih parfema među Francuskinjama. Postoji od 1950-ih i trenutno je dostupan u modernoj reinterpretaciji. Baš poput stila francuskih djevojaka, ovaj je miris prekrasno bezvremenski, a baziran je na cvijetu naranče, jasminu i tuberozi. Vetiver i pačuli zaokružuju nježne nijanse tajanstvenom notom.

J'adore (Dior)

Riječ je o jednom od najpoznatijih mirisa francuske modne kuće Dior, i danas vrlo popularnom među Francuskinjama. Srce parfema bazirano je na cvjetnom jasminu dok kruška, magnolija, tuberoza, vanilija, bergamot, cedar i mošus daju luksuzne, senzualne i voćne note.

Joy (Dior)

Ljestvica najprodavanijih mirisa u Francuskoj pokazuje da su tamošnje ljubiteljice parfema definitivno slabe na Dior - ali također preferiraju vesele i pozitivne mirise. Parfem je nasljednik J'adorea, lansiran je 1999. godine i inspiriran radošću života i srećom, što je izraženo citrusnim nijansama bergamota, kao i ružom, jasminom te elegantnim dodirom sandalovine.

Coco Mademoiselle (Chanel)

Što bi bila ljestvica francuskih parfema bez Chanela? Naravno, mirisi pariške luksuzne kuće među najpopularnijima su i među Francuskinjama, točnije Coco Mademoiselle. Ovaj cvjetno-slatki miris sadrži ružu, jasmin, pačuli i vaniliju te dobiva zanimljiv iskričavi trenutak pomoću bergamota, naranče i grejpa.