must have sezone

Bezvremenski modni komad: U kakvu se traper jaknu isplati investirati ove jeseni?

06.09.2022 u 06:20

Bionic
Reading

Uz haljinu, suknju ili ove jeseni uz traperice – traper jakne su must have sezone pred nama. Klasična i bezvremenska, traper jakna i ove jeseni bit će naš omiljeni modni saveznik

Od Kate Moss do Madonne - traper jakna doživjela je svoj vrhunac slave 80-ih i 90-ih godina. Uvijek siguran modni odabir, s vremenom je postala bitan, gotovo neizbježan dio garderobe. Bilo u laganijoj verziji za proljeće, bilo nešto debljima za jesen, neumorno je nosimo u različitim godišnjim dobima.

Prednosti ovog odjevnog predmeta su brojne, a nosiv je na 1001 način, tako da se lako i nenametljivo kombinira s gotovo svime iz ormara. Shvatile su to i modne kuće i poznati brendovi pa sa zadovoljstvom reinterpretiraju traper look sa svakom novom sezonom.

Kako nositi traper jaknu ove jeseni?

Snažan trend ove jeseni uključuje totalni traper look u duhu 2000-ih, kakav su na modnoj pisti za kolekciju jesen-zima 2022./2023. pokazali Isabel Marant i Diesel pod vodstvom Glenna Martensa. Taj su trend već prihvatila poznata imena iz svijeta mode, poput Camille Charrière, Jeanette Madsen, Julije Fox ili Gigi Hadid.

U koji model traper jakne investirati?

Budući da je traper jedan od materijala koji najviše zagađuju okoliš, dobro je s jedne strane odabrati jaknu u održivoj verziji kao što su one brendova Cos, Mango, Ganni, Agolde, Marcia Wear i čak Levi's, koji je nedavno ponovno lansirao svoju kultnu jaknu Trucker, proizvedenu na ekološki odgovoran način.

S druge strane su tu bezvremenski modeli dobre kvalitete. Patchwork verzija Sandra, stil 80-ih Zare, model s razigranim gumbima modne kuće Miu Miu, vintage i prilagodljiva jakna Atelier R&C-a, safari verzija koju je Anthony Vaccarello kreirao za Saint Laurent ili ona kratka brenda Maje. Koju god odaberete, nosit ćete je dugo, vjerojatno i ispod zimskog kaputa.

  • +17
Traper jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije