IGRAO SE BARBIKAMA

Andrej Pejić o noći koja mu je promijenila život

13.06.2013 u 18:40

Bionic
Reading

Najpoznatiji androgeni maneken na svijetu pozirao je za magazin Australian Women’s Weekly u društvu svoje majke Jadranke Savić, koja je u intervjuu iskreno govorila o njegovom odrastanju, životu prije manekenske karijere, kao i noći koja mu je zauvijek promijenila život

Majka poznatog modela Andreja Pejića, Jadranka Savić još je u djetinjstvu primjećivala da se njen sin razlikuje od svojih vršnjaka. Ipak, njoj je najvažnije bilo da Andrej bude sretan.

'Naravno da sam primjećivala koliko se razlikuje od druge djece. Razmišljala sam i o tome kakav će život imati, kao i hoće li ga svijet prihvatiti takvog', ispričala je za magazin majka dvadesetjednogodišnjeg Andreja.

'Htio se igrati barbikama. Iako sam to krila od ljudi, nisam mu mogla uskraćivati sreću. Znala sam to i krišom sam mu davala barbike.'

'Govorila sam mu da mi ih vrati kada završi s igrom', kaže ona dodajući da je njen sin bio jedan od najboljih učenika u Melbourneu, a u društvu je postao i jako popularan zbog svoje duge kose i šminke.

'To je bila sofisticirana i liberalna škola koja me je ohrabrila da budem to što jesam. Nikada mi nitko nije govorio da moram nešto promijeniti na sebi', rekao je Andrej.

A onda se dogodila noć koja je promijenila njegov život.
'Radio je u McDonaldsu kao prodavač. Jedne noći, kada je ostao na poslu duže nego obično trudeći se da zaradi malo više novca, otkrio ga je agent jedne modne agencije. To je bila novogodišnja noć i njegov život se od tada promijenio zauvijek', navodi se u intervjuu.