malo posla, puno užitka

Ako još niste probali ovaj recept, ne znate što propuštate: Gotova u tren oka, hladna pileća salata ultimativno je jelo za ljetne vrućine

24.06.2021 u 12:53

Bionic
Reading

Pileća salata uvijek je sjajan izbor za vruće ljetne dane, a u ovom izdanju predstavlja se s malo drugačijim okusom te pripremom toliko jednostavnom da joj nećete moći odoljeti

Recept koji zahtijeva jako malo truda, no nudi puno užitka zasigurno je pileća salata s pestom i graškom. Ako želite, cijelo pile možete ispeći sami kod kuće i pripremiti domaći pesto od bosiljka, ili pribjeći instant rješenju te kupiti gotovo u trgovini, odluka je na vama.

Nakon pribavljenih namirnica, sve sastojke jednostavno pomiješajte i uživajte u odličnom jelu. Salatu jedite kao međuobrok na kriški tosta, napunite tortilju ili list zelene salate kao laganiju opciju, idući dan ostatke iskoristite za sendvič ili pojedite ohlađeno ravno iz zdjele. Ovo je recept koji će vas sigurno osvojiti.

Potrebni sastojci:

  • 1 pečeno pile (kupljeno ili pečeno kod kuće)
  • 240 ml grčkog jogurta
  • 180 ml pesta od bosiljka (kupljen ili domaće napravljen)
  • 140 g kuhanog graška
  • 210 g grubo nasjeckanog mladog graška

Postupak:

Skinite i očistite svo meso s kostiju, nasjeckajte ga na komadiće i stavite u veliku zdjelu. Također nasjeckajte i koricu te dodate u zdjelu.

Mesu dodajte jogurt i pesto te dobro promiješajte, začinite solju i paprom i još jednom sve promiješajte. Nakon toga dodajte kuhani grašak i nasjeckane mahune mladog graška te pomiješajte da se sve sjedini.