SNIMANJE NOVE KOLEKCIJE

Adrijana Dejanović 'propjevala' zbog Xenia Designa

25.01.2011 u 11:55

Bionic
Reading

Uz zvukove punka i jazza, u kinu Europa snimljena je modna kampanja za novu kolekciju XD Xenia Designa, inspirirana prvim desetljećima prošlog stoljeća, ali i Josipom Lisac

Dizajnerica Ksenija Vrbanić, koja stoji iza imena XD Xenia Design, odlučila je u jednom od najstarijih kina u Zagrebu napraviti pravu modnu poslasticu u kojoj je glavnu ulogu imala Adrijana Dejanović, zaštitno lice nove kolekcije. Pomalo neuobičajeno za domaću modnu scenu, Ksenija Vrbanić predstavila je kolekciju za sezonu jesen/zima 2011/2012.

'Istina je da radim dvije sezone unaprijed, ali kako prodajemo odjeću u inozemstvo, tako smo prisiljeni raditi. To je i aktualna kolekcija s kojom ću se predstaviti na predstojećem Cro-a-Porteru,' rekla je dizajnerica koja već godinama svoje modele uspješno prodaje kako kod nas, tako i u inozemstvu.

Inspiraciju za ovu kolekciju Ksenija je pronašla na jednom od koncerata Josipe Lisac za Karla Metikoša. Josipa je i tada, po običaju, nosila jednu od njenih kreacija, ali taj put s posebnim stajlingom.

'Josipa je došla s vrlo zanimljivom punk frizurom koja je u meni probudila posebnu kreativnost i tako se razvila ideja za sve dalje. Poveznica kolekcije i kina Europa je glazba koja je nastala 1911. godine, ali i nezaobilazna Josipa koja je uvijek dio mojih kolekcija. Jednostavno se nametnulo snimanje kataloga u kojem imamo povezan moment pjevanja', objasnila je dizajnerica i dodala da uskoro namjerava predstaviti novu kolekciju na stranim sajmovima. 'Uskoro odlazim na sajmove u Düsseldorf, London i New York, dok su Pariz i Milano još na čekanju, ovisno o tome kako će se kretati prodaja i ostali čisto ekonomski faktori.'

Glavna protagonistica kampanje je top model Adrijana Dejanović, dok je za slike zadužen poznati fotograf Marko Grubišić