CJELODNEVNA čistoća

15 osvježavajućih parfema za sve one koje vole čiste, svježe mirise

25.06.2020 u 14:33

Bionic
Reading

Ako postoji miris koji osvaja praktički svakoga, to je onaj koji miriše čisto. Iz tog razloga, za ljubitelje klasičnih kolonjskih i osvježavajućih parfema izdvajamo 15 svježih, citrusnih i sapunastih mirisa

Postoje dani kada ono što tražimo od parfema jest da zadržimo taj 'čisti miris', kao da smo netom izašli iz tuša. Iako je najčešće povezan s aromama bližim talku i sapunu, sastavili smo popis limunskih i svježih verzija parfema koje mirišu na čistoću i nekih koji podsjećaju na miris svježe oprane odjeće ili čiste posteljine.

Aire brenda Loewe

Ovo je najskromnija limunska interpretacija Loeweovog mitskog parfema Aire. Za ljubitelje mirisa nježnih dječjih proizvoda za njegu kože, ​​ali s dubinom i izdržljivošću. S notom limuna, naranče, grejpa i mandarine i uz tragove bademovog cvijeta, magnolije, đurđevka i jasmina, riječ je o parfemu koji je zajamčio uspjeh među španjolskom javnošću koja je vrlo odana ovoj vrsti mirisa.

Eau de Givenchy

Bergamot, limun, naranča i mandarina nude svježu i osvježavajuću aromu citrusa. Zelena kombinacija koja evocira prirodu.

Escale a Portofino brenda Dior

Ako ste jedna od onih osoba koja uživa u mirisu dječjih proizvoda za njegu kože, ovo je dobra opcija koja na koži traje po nekoliko sati sa sofisticiranim dodirom. Tvorac ovog parfema poznati je francuski parfemist Francois Demachy, a miriše na bergamot, petitgrain, limun, badem, cvijet naranče, cedar i mošus.

Mar de coral brenda Loewe

Ovaj ljetni miris postigao je značajan uspjeh postavši zaštitni znak ovog popularnog španjolskog brenda. Ovu ljetna verzija parfema Agua de Loewe posebno će obožavati dame koje vole miris čistoće i svježine. Dodir metvice, limuna, grejpa i rajčice u svježoj i čistoj aromi.

Le Jardin de Monsieur Li brenda Hermes

Ovo je jedna od mnogobrojnih verzija parfema stvorenih za luksuzni brend Hermes od strane parfumista Jean-Claude Ellene koja je nadahnuta Kinom. Miriše na patuljastu naranču, jasmin i dodir metvice, a na koži se zadržava satima.

Bergamote Soleil brenda Atelier Cologne

Nedavno lansiran u prodaj, ovaj apsolutni kolonjski miris daje intenzitet bergamota (kiselog limuna), s dozom jasmina i nešto hibiskusa iz Ekvadora. Ako volite mirise citrusa, svidjet će vam se kako vas ovaj parfem dovodi do vrhunca ljetne sezone.

Happy brenda Clinique

Klasik među agrumima na bazi ružičastog grejpa i bergamota, ali s nešto više cvjetnim dodirom magnolije i ljiljana. Njegova filozofija? Parfem koji će vas itekako oraspoložiti.

Diptyque Eau de Sens

Gorka naranča, bobice borovice i cvijet naranče na pozadini pačulija čine ovaj novi miris iz francuske kuće. Živahan, čist i svjež te s mogučnošću duljeg zadržavanja na koži.

Cologne indelebile Frederica Mallea

Kao što mu samo ime kaže, ovaj miris nadahnut je tradicionalnim kolonjskim vodama. S prilično neobičnom fiksacijom među svježim parfemima, mošus se izdvaja nad citrusima. Njegov tvorac je parfemist Dominique Ropion koji je, uz svjež dodir, uspio uklopiti i meki narcis s jakom dozom mošusa.

Cologne s potpisom Thierry Muglera

Ovaj miris želi reproducirati miris sapuna, ali njegov zvjezdani sastojak i dalje je tajna. Esencijalno ulje neroli, petitgrain ili bergamot prati misterioznu notu u ovom mirisu kojeg je stvorio parfemist Alberto Morillas.

Get Embed Code

Acqua di Parma

Ova klasična kolonjska vodica rođena je 1916. godine u malom laboratoriju u gradu Parmi. Ima aromu citrusa i univerzalan je miris ​​koja nadilazi modu i žanr.

Blanche de Byredo

Ako je čistoća povezana s nekom bojom, to je zasigurno bijela, pa je Blanche de Byredo mirisna počast onim čistim, svježim i čistim aromama: bijela ruža, drvenasta aroma i aldehidi središnji su sastojci ovog parfema kojeg je stvorio Ben Gorham.

Aqua Universalis Francisa Kurkdjiana

Ovaj se miris smatra jednim od najboljih interpretacija čistog mirisa. Njezin je tvorac želio reproducirati osjećaj koji čista odjeća proizvodi kad se stavi na kožu. Miriše na limun, đurđevak, bergamot i mošusnu šumu. Osim parfema i svijeća, na raspolaganju imate deterdžent i omekšivač tkanine s istim mirisom.

Infusion d'Iris modne kuće Prada

Parfemistica Daniela Andrier započela je kolekciju infuzija ovom aromom koja miriše na iris, mandarinu, neroli, vetiver, drvo i tamjan. Cilj je reproducirati čisti miris svježe glačane posteljine i gole kože.

Clean Original

Čitava linija ovih parfema inspirirana je osjećajem čistog mirisa. Izvornik miriše na sapunicu, ali imaju i mirise svježe opranih plahti, pamučnih ručnika, kiše ...